AKTUELNO

Proslavila Božić kako dolikuje!

Vesna Vukelić Vendi, estradna umetnica i književnica i ove godine, na najradosniji hrišćanski praznik, oglasila se za Pink.rs i podelila sa našim čitaocima kako je proslavila Badnje veče i Božić!

Juce sam, na Badnji dan bila na liturgiji, pa nakon toga na večernjoj službi, zatim smo pailil badnjak. Nakon toga je usledila i ponoćna liturgija kada sam se pričestila. Sve sam ispoštovala kao i obično, kao što i praznik nalaže. Sve je u znaku rođenja Bogomladenca, rekla je Vendi pa je dodala:

Foto: privatna arhiva

Mi se poklanjamo Bogočoveku, bebi koju svake godine slavimo i jedino što možemo je da kažemo ''Hvala ti Bože što si nas udostojio, što smo tu uz tebe i što smo uzeli tvoje telo i krv''. Pričestila se i moja ćerka na ponoćnoj liturgiji. To je bilo predivo... trenutak kada se rađa Bogočovek, širila se ljuba, varnice su pucketale sa svih strana kad je paljen badnjak... tako su iskre ljubavi letele sa svih strana među vernicima.
To je poseban doživljaj, posebno radovanje, jer Gospod je rekao ''Radujte se''! Radost daje samo Bog! Ta Božija ljubav se osećala i mora da se oseća uvek! Bogat ćovek je onaj koji ima Boga uz sebe, šta će nam drugo, rekla je ona pa dodala:

Foto: privatna arhiva

Danas smo se okupili porodično, u našoj porodičnoj kući kod babe i dede, gde smo organizovali svečani ručak i to je nešto što praktikujemo svake godine, zaključila je pevačica.

Autor: Pink.rs