AKTUELNO

Danima unazad naveliko i naširoko se priča i piše o oduzimanju starateljstva nad sinom pevačici Severini Vučković od strane njegovog oca, Milana Popovića.

Ceo region digao se na noge zbog ovog ishoda sudskog procesa. Dok jedni zdušno brane Severinu, drugi su sumnjičavi jer i ona i Milan, kako pišu mediji, imaju svoju verziju priče. Na kraju je sud prelomio i predao ocu puno starateljstvo, ali prema pisanju medija, Severina se o ovu odluku oglušila i odbija da dete preda Milanu.

Foto: Instagram.com/severina

Kako kažu pravnici, pevačica je ovim postupkom direktno prekršila zakon, o čemu je za TV Pink govorio advokat Aleksandar Radivojević.

Advokat oca koji je zapravo dobio starateljstvo, a ne dobija decu da se o njima stara, mora da krene u postupak prinudnog izvršenja. To je bolno, naravno, traumatično za decu, ali je to nešto što mora da uradi uz asistenciju MUP, izvršitelja i tako dalje - navodi Aleksandar, te otkriva kako se oduzimanje deteta, kao jedna od najradikalnijih mera kojima sud pribegava, u praksi sprovodi:

Foto: TV Pink Printscreen

- To znači da mora pronaći gde se deca nalaze, moraju da mu se predaju na staranje i vaspitanje, a onda majka nakog toga ostvaruje kontakt sa decom kako je uređeno, da li svaki drugi vikend ili neka sreda, ne ulazim u celu tu priču, dakle jedino rešenje je to prinudno izvrešenje - rekao je advokat.

Kako kažu stručnjaci, razvod je već dovoljna trauma za dete, a svaki dodatan razdor među roditeljima, kako kažu, može ugroziti njegovu psihu, o čemu je za našu televiziju govorio bračni savetnik, Nebojša Savić.

Foto: TV Pink Printscreen

Tužno je kada nismo u stanju da se dogovorimo da zaštitimo interese deteta. Tako da, nažalost, deca se u ovom slučaju ili u sličnim često koriste kao vid manipulacije da se povredi još više druga strana, a ustvari ne vidimo da su sama deca najveće žrtve jednog slomljenog odnosa - rekao je Nebojša za "Nacionalni dnevnik" televizije Pink.

Autor: N. Ž.