AKTUELNO

Najbolja u svom poslu!

Popularna glumica Iva Štrljić u uskršnjem intervjuu za naš portal otkrila je kako provodi uskršnje praznike u svom domu, da li je vešta u kuhinji, te se osvrnula na detinjstvo i progovorila o razvodu njenih roditelja. Za kraj je otkrila kako teče oporavak od strašne nezgode koja joj se desila krajem prethodne godine, te otkrila planove za budućnost kada je u pitanju njena karijera.

Foto: Privatna arhiva/Jelena Buha

Koliko te raduje dan Hristovog vaskrsenja i koliko uživaš u šaranju jaja?

Volim atmosferu Uskrsa a posebno me čini srećnom kada vidim koliko ona raduje decu pa zato najviše volim upravo sa decom svojih prijatelja da farbam jaja jer je taj proces uz njih pravi užitak. Od onih sam koji to čine onako kako je to činila i moja baka i mama u detinjstvu, dakle klasičniji, jednostavne boje za jaja i najčešće crvena.

Kako teku pripreme za ovogodišnji Vaskrs?

Meni je od svih priprema najvažnije da budem dobronamerna prema ljudima, da brinem o onima koji su mi važni i da im pokazujrm svoju ljubav i naklonost. A sve ostalo kada govorimo o kuvanju i pripremanju je mnogo lakše kada čovek unutar sebe gaji fine nežne i pažljive misli.

Kada je u pitanju praznična trpeza, zanima nas kakva si u ulozi kuvarice i koje specijalitete najbolje znaš da praviš?

Umem sve da spremim. Ne radim to često, samo u posebnim prilikama ali zaista sam vešta u kuhinji. Rekla bih da najbolje pravim kolače i slane torte ali posto vrlo brinem kako se hranim onda su moji obroci uglavnom salate.

Foto: Pink.rs

Znamo svi da su tvoji roditelji razvedeni, da li ćeš možda provesti sa nekim od njih Vaskrs ili će to biti u nekom drugom okruženju?

Uvek tog dana jedan deo dana posvetim vremenu sa mamom i bratom jer generalno zbog mnogih obaveza umem da se više posvećujem poslu pa onda kada dođu ovakvi dani vrlo mi je važno da se osvrnem na najbliže a pored toga i na druge ljude koji su mi bitni i koji me raduju.

Početkom prethodne godine imala si strašnu nezgodu na snimanju gde si polomila obe ruke. Koliko je sve to uspelo da te ojača i kako se osećaš evo sada već nekoliko meseci nakon toga?

I dalje sam na fizikalnoj terapiji tako da još nije sasvim prošao period oporavka ali sam ja i sa slomljenim rukama radila i nisam izostavila ni jedan snimajući dan tako da sve to nije uspelo da me uspori jer mi je takav karakter. Vedrog sam duha i uvek spremna da radim, stvaram i da se borim i mislim da je to najvažnije i da je to osobina koja ćoveka uvek dovodi do odličnih rezultata i do pobeda.

Za kraj moramo da se dotaknemo dva pitanja koja uglavnom interesuju mnoštvo ljudi koji te vole: Kakvi su ti poslovni i emotivni planovi za naredni period, kada sve ovo prođe?

Pre nekoliko dana sam završila snimanje nove serije "Krunska 11" u produkciji Lazara Ristovskog, snimila sam i film "Kruna" a ja mislim da generalno o svim planovima treba ćutati i unutar sebe u miru ih želeti i na njima raditi jer želje i ciljevi najviše vole kada ih tako negujete.

Foto: Privatna arhiva/Miša Obradović

Autor: N.Šolaja