AKTUELNO

Voditeljka Pink televizije Marija Egelja u prazničnom intervjuu za Pink.rs otkrila je kako obeležava jedan od najvećih hriščanskih praznika.

Šta predstavlja Vaskrs u tvojoj porodici? 

- Vaskrs je praznik kome se najviše radujem, odmalena sam jedva čekala da farbam jaja sa mamom, a posle da ih lupam sa bratom i tatom gledajući čije je jače. Vaskrs je praznik porodice, dece, ljubavi, kao i svaki hrišćanski koji okuplja porodicu i širi radost. 

Foto: Instagram.com

Da li imaš omiljenu tehniku za farbanje jaja?

- Obožavam da isprobavam nove boje, ili da sirćetom izbelim jaje pa da poprimi lepšu boju. Ove godine Aleksa lepi sličice, to mu je zanimljivo tako da nam je to trenutno omiljena tehnika.

Da li ti je bilo teško da se odrekneš svih mrsnih stvari i ispoštuješ post na Veliki petak?

- Post ne predstavlja odricanje od mrsne hrane već i loših misli, dela. Ove godine nisam postila ceo post, ali mi u tim nedeljama kada sam postila ništa nije palo teško.

Foto: Instagram.com

Koji se specijaliteti nalaze na vašoj trpezi za Vaskrs?

- Mislim da je pečenje, roštilj, nesto sto je nezaobilazno na svačijoj trpezi kada su praznici u pitanju, tako da smatram to kao obaveznim stvarima i na našoj trpezi. 

Kako ove godine obeležavate praznik?

- Kao i prethodne godine, porodično, na divnom Zlatiboru. Aleksa jedva ceka da polupa sva jaja babi i dedi, jer je prošle godine bio beba, a ove je u punom zaletu lupanja. Neka su sva deca srećna i zdrava, i mi sa njima, Srećan Vaskrs!

Foto: Instagram.com

Autor: I.S.