AKTUELNO

Danas hrišćani širom sveta obeležavaju najtužniji dan u godini - Dan Hristovog stradanja, a kako običaji nalažu, crkvena zvona danas ne zvone, danas veći deo hrišćana farba jaja, dok je post obavezan.

Te tako, rijaliti zvezda, Stanija Dobrojević, na svom instagram profilu podelila je fotografije iz svog doma u Rumi, gde se trenutno nalazi, a pre nekoliko dana Pink.rs je ekskluzivno saznao da se vratila u Beograd, kako bi praznike provela u krugu najbližih.

Ekipa portala Pink.rs zavirila je u njenu kuću u Rumi, te nam je Stanija otkrila kako je protekao njen dan, šta je danas jela s obzirom na to da je post, te i koje tehnike u farbanju jaja koristi, a samo otkriće da farba jaja i za napuštenu decu, apsolutno je pokazalo koliko je Dobrojevićeva zapravo humana.

Foto: Pink.rs

Danas je najtužniji dan za hrišćane, Veliki petak - dan Hristovog stradanja, šta za tebe predstavlja ovaj dan i kako gaprovodiš?

- Na današnji dan nema muzike, nema nikakavih poslova, samo u miru molitva, praštanje svima i strogi post!

Foto: Instagram.com

S obzirom na to da se danas posti, koja posna jela ti najviše preferiraš?

- Na Veliki petak samo hleb, voda i kafa bez koje ne mogu! Jutros mi je stiglo iznenađenje na kućnu adresu posni specijalitet međutim samo sam malo probala...Suština je biti umeren pa malo i istrpeti glad...Makar na današnji dan!

Foto: Pink.rs

Foto: Instagram.com

Kako se prisećaš Velikog petka iz ranog detinjstva?

- Veliki petak i sam Uskrs u ranom detinjstvu za mene su predstavljali pravu dečiju radost, pravljenje gnezda od sveže trave gde će preko noći doći zeka i doneti pregršt poklona! Uvek je tu puno slatkiša, cveća i šarenih jaja!

Kako se farbaju jaja kod tebe, koje tehnike koristiš?

- Ove godine sam Uskrs preuzela na sebe, pošto je odmah tu i moja krsna slava Đurđevdan tako da olakšam mojima. U nedelju je svečanost kod mene, a već ponedeljak slava kod brata. Upravo sam završila farbanje jaja, najlepša su u pink nijansama, što je i moja omiljana boja! Tehnika je jednostavna, a farbu sam kupila u Americi i čini čuda nikad mi lepša jaja nisu ispala! Takođe farbamo jaja i za napuštenu dečicu koja će ići u uskršnje paketiće tako da ćemo se do kasno u noć time baviti i uživam u tome

Autor: Nikola Žugić