AKTUELNO

Danas, hrišćani širom sveta proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik - Vaskrs, dan Vaskrsenja Isusa Hrista. Isus Hristos je, prema jevanđeljima i verovanju, raspet u petak, u subotu je ležao u grobu, a u nedelju je vaskrsao iz mrtvih i tako pobedio smrt i svim ljudima darovao večni život.

Za portal Pink.rs, Ivana Šopić, voditeljka najgledanijeg rijalitija u regionu, "Elite", otvorila je dušu na Vaskrs, te je otkrila kako se on proslavlja u njenom domu, kao i da li će oprostiti svima na današnji dan.

Da li se i na koji način ovaj Vaskrs razlikuje u odnosu na prethodni u tvom životu?

- Svake godine Vaskrs proslavim u krugu porodice, tu bude obavezno popodnevni ručak i druženje sa najbližima, a uveče, mora da se ispoštuje tradicionalno nastup Baje Malog Knindže, kako za Božić, tako i za Vaskrs. Tako da će ove godine da se desi isti scenario.

Foto: Pink.rs

Koje stvari ili ciljeve si sebi zacrtala i poželela prethodnog Vaskrsa a da sada, godinu dana kasnije, na Vaskrs možeš da kažeš da si ih ostvarila?

Moji ciljevi su uvek mali, korak po korak koračam ka svom najvećem cilju, mali gledam da sebi zadam realne ciljeve. Tako da sam te neke male ciljeve u smislu napredovanja i rada na sebi ostvarila i iste takve imam za ovaj Vaskrs. Da malim, ali sigurnim koracima koračam ka boljem sutra, da obezbedim sebi miran i staložen ćivot, izbacim sve što me čini negativnom i da napravim sebi živt u kom se ne mučim, već u kome uživam i da nađem neki mir i harmoniju. Mogu ti reći da uspevam u tome i trudiću se da tako i nastavim.

Foto: Pink.rs

Kako će se Vaskrs proslaviti u tvojoj porodici?

- Vaskrs u mojoj porodici je svake godine isti i dokle god je tako, biću najsrećnija. To su najuži članovi porodice, provedemo ceo dan zajedno, predivan razlog za okupljanje, mada mi i mimo Vaskrsa nađemo vremena jedni za druge, ali Vaskrs donosi tu neku posebnu energiju i jednu lepu porodičnu atmosferu i to je dan za uživanje i slavlje.

Koje običaje ćeš ispoštovati na Vaksrs?

- Trudiću se da ispoštujem sve običaje, a naravno, omiljeni mi je kuckanje jajima i nadam se da ću odneti pobedu (smeh).

Foto: Pink.rs

Vaskrs je jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika, kome opraštaš na ovaj veliki praznik?

Nikome ne opraštam ništa iako sam svesna da je hrišćanski praštati, pogotovo na Vaskrs treba oprostiti i zaboraviti neke i nepravde, ali meni to nije svojstveno. Tako da, neka to bude jedna od mojih želja, da ti za sledeći vaskršnji intervju kažem da sam blaža po tom pitanju, a ja ću se truditi da više opraštam iako mi to nikada nije išlo od ruke. Srećan Vaskrs svim čitaocima Pink.rs.

Autor: N. Žugić