AKTUELNO

Noćas je završena ovogodišnja Evrovizija, na kojoj je pobedu odneo Nemo Metler, predstavnik Švajcarske, dok je naša predstavnia Teya Dora s pesmom "Ramonda" zauzela 17. mesto.

Glavni favorit publike, Bejbi Lazanja iz Hrvatske, završio je na drugom mestu - iako je imao znatno više glasova publike od prvoplasiranog Švajcarca, presudili su glasovi stručnog žirija. Glasanje članova žirija iz brojnih zemalja izazvalo je brojne kontroverze, a na stubu srama našli su se članovi stručnog žirija iz Hrvatske, jer su našoj predstavnici Teya Dori dodelili svega 3 poena. Publika je, ipak, videla i čula drugačije, te su našu predstavnicu nagradili najvišom ocenom, dvanaesticom.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

Vidno izrevoltirana glasanjem hrvatskog žirija, na Iksu se oglasila jedina srpska evrovizijska pobednica, Marija Šerifović.

Saznajte mi ko je žiri u Hrvatskoj - napisala je ona.

Ubrzo su isplivala imena - u žiriju Hrvatske sedeli su Dino Jelusić, Mihovil Šoštarić, Srđan Skansi Sekulović, Ivana Vrdoljak i Gina Victoria Damjanović, a korisnici Iksa poslali su poruku "Sve najgore ovom žiriju".

Inače, Marija je nedavno nastupila u Hrvatskoj, gde je pozvala na ujedinjenje u susret Evroviziji - da podržimo Hrvatsku, te da Hrvatska podrži nas.

- Znate šta, nekome je Evrovizija važna, nekome nije, ali vi što ne znate, sutra u devet treba da navijate za vašeg Bejbi Lazanju. Nastupa pod brojem 23, ja znam više od vas! Sad ne govorim ovo kao Evrovizijski fan, pre kao osoba koja je učestvovala... Verujte mi, tim ljudima koji tamo odu, to im je jako važno, jednako kao bilo koji vaš posao, želja za uspehom, ostvarenjem nekih snova... Ja želim mojim komšijama da sledeće godine budu domaćini, a biće vam jasno šta to znači i za državu Hrvatsku... Tako da, navijamo, vi za Teya Doru, mi za Baby Lasagnu. Za mene granice ne postoje, ljude tretiram da li su dobro ili manje dobro, ili ne uopšte dobro... A oni uporno pokušavaju da ucrtaju granice - poručila je pevačica.

Foto: Pink.rs

Autor: pink.rs