AKTUELNO

Glumica Radmila Živković rođena je u Kruševcu u ulici iz koje je potekla još jedna glumačka legenda. Stanovnici ovog dela grada ponosni su na svoj kraj i ulicu koja je kažu iznedrila poznata imena.

Radmila Živković voli da dođe u svoj rodni kraj, a isto tako vole i nju da vide njeni sugrađani.

Toliko puta je ekipa jedne emisije od sugrađana čuli o čuvenoj Balšićevoj ulici u kojoj je odrasla glumica, a u kojoj je takođe nekada živeo i legendarni glumac Miodrag Petrović Čkalja.

- Odrasla je u ulici Balšićevoj, to ti je ovde, sad izađeš ovde, kreneš, prođeš ovom stazom koja ide kroz dvorište crkveno, kroz portu, pa kreneš na dole, desno, i prva levo, prva levo je jedna mala ulica. Tu je kuća je sa leve strane - objasnio je jedan ljubazni Kruševljanin.

Sugrađani ipak nemaju često priliku da se sretnu sa svojom drugaricom iz detinjstva.

- Moja rođena sestra je išla sa njenim bratom u školu, a ona je, ja mislim, mlađa dve godine od mene, tako da znamo se iz Vuka Karadžića - kaže sugrađanka koja poznaje Radmilu i dodaje:

- Dolazi ona, voli, ali vreme, znate kako, svako svoje obaveze i vidimo se i ne vidimo. Poslednji put sam je videla, ne znam tačno kada je bilo, ali neko joj je umro, nosila je crninu. Tu sam je baš u porti videla.

- Ona je tu pored crkve odrasla, taj početak Balšićeve, tu je rođen i Čkalja, mnogi drugi glumci su tu potekli, evo imamo nekoliko mladih glumaca. Kao da je ta Balšićeva ulica neki rasadnik, jedna zanimljiva ulica, ima neku patinu, neku lepotu, ima mnogo umetnika - ističe jedna sugrađanka naše poznate glumice.

Uverili smo se i sami da je čuvena Balšićeva ulica specifična. Upravo u njoj je svoj najbezbrižniji period života provela glumica o kojoj danas pričamo, a čije se komšije sećaju nje sa osmehom na licu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kako bi Čkalja rekao, jako lepa ulica, ali ima tužan kraj. Lep početak ulice, ali se nekad izlazilo pravo na groblje. Zato je u njegovom stilu to govorio - istakla je jedna komšinica.

- Radmila je ova kuća ovde. U stvari ona je tu prvo živela kao dete - ispričao nam je komšija iz ulice dok je komšinica naglasila da je viđala kako Radmilu tako i pokojnog legendarnog glumca:

- Radmila je dolazila, a onda je kasnije prodala kuću. Čak se sećam i Čkalje, dolazio je. Prekoputa je živeo njegov drug iz dečačkih dana. Stane da se pozdrave, da se vide. Ipak je voleo ovu ulicu i voleo je Kruševac.

Rada, je kako je zovu i ističu komšije prodala kuću, a otkrili su nam i zašto je to učinila.

- Mali je plac, a kuća je starinska. Skučen je prostor, nije imala za gradnju veći plac - kaže komšinica i otkiva nam kako pamti glumicu kada je dolazila u svoj rodni kraj:

- Kao običnu komšinicu. Mislim, jednu prizemnu, kulturnu damu koja se nije trudila, ni jedan, glumac iz Kruševca nije... To je priroda Kruševljena.

Komšija je otkrio i da je Radmila Živković dolazila dok joj je majka bila živa.

- Kada je postala glumica i kad smo studirali, ona je već bila u Beogradu i više nije dolazila. Došla je kad joj je majka umrla i više nije dolazila - istakao je komšija.

- Pa znate šta, ona je bila devojčica jedna, fina, družila se sa svima nama tu. Mi nismo ni znali da će da postane glumica, pošteno onako, iskreno rečeno. Ona je živa tu sa babom, ocem, majkom i bratom, Miki. Ja mislim da je on preminuo, ne mislim, nego jeste, dolazila je ovde - istakao je komšija iz čuvene ulice i dodao:

- Bili smo ponostni na Radicu, tako smo je mi zvali. Ona je bila najbolja glumica, poštena. I uvek je bila tako otresita. Ona je stvarno odskakala. I od druge dece njenog uzrasta.

Autor: Pink.rs