AKTUELNO

Vest koja je šokirala sve!

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano bio je srpski rok muzičar. On je preminuo danas u 62. godini života. Njegova sestra zatekla je beživotno telo popularnog rokera u fotelji nakon što se nije javljao na pozive.

Foto: Printscreen YouTube/ Belgrade Beer Fest

Miljković je započeo karijeru kao pevač u pank rok bendu Radost Evrope, koji je formiran 1979. godine. Kroz bend je prošao veliki broj muzičara, uključujući Dimeta Todorova koji je kasnije bio član Partibrejkersa i Slobodana Loku Neškovića koji je kasnio bio član benda Urbana gerila. Bend je imao probe i uglavnom nastupao u beogradskom Studentskom kulturnom centru, a uglavnom su izvodili pesme pank rok grupe Ramons, ali i svoje.

Velibor Miljković je bio član raznih pank bendova u mladosti, ali je 1986. uzeo umetničko ime Toni Montano i rešio da svira rokenrol i rokabili, mahom oslonjen na obrade i rok standarde.

Pamtimo ga po pesmama „Deset godina“, „Svi se sada njišu“, „Perač prozora“, „Moja žena fudbal ne voli“. Pojavljivao se u filmovima, organizovao je boks meč u kom se sudario rukavicama sa Rambom Amadeusom, i bio poznat po dugačkom jeziku i prozivanju svojih koelga iz sveta rokenrola.

Foto: Pixabay.com

Pojavio se u srpskim filmovima Davitelj protiv davitelja (1984) i Brod plovi za Šangaj (1991).

Godine 2000. srpska pevačica Viktorija obradila je pesmu Tonija Montane Svi se sada njišu i objavila je na uživo albumu Nostalgija

Nakon duge pauze u muzici, u novembru 2019. godine objavio je kompilacijski album pod nazivom Neću da budem šljam u izdanju TIOLI rekordsa. Na albumu se nalazi sedamnaest pesama, neke su u više verzija, stare i tri nove pesme.

Foto: Printscreen YouTube

BOKS MEČ KOJI SE PAMTI

Spektakularni boks meč u kojem su snage odmerili Toni MontanoRambo Amadeus i nakon 25 godina se ne zaboravlja, te nas svako malo podsrti na dobre stare dane, a moglo bi se reći da i danas vrlo lako dospe u žižu interesovanja.

Meč je gledalo nekoliko hiljada ljudi. Pored Ramba i Tonija, učešće su uzeli još dvojica pevača, ali i velikih beogradskih mangupa i šmekera starog kova. Oliver Mandić kao Tonijev sekundant, te Dušan Prelević Prele, kao sudija u ringu.

Fizički vidno nepripremljeni, ali sa velikom željom za dobrim boksom, obojica fajtera malaksali su pre isteka vremena i odlučili da prekinu meč zagrljajem. Ringovni sudija Dušan Prelević Prele nije imao ništa protiv, pa je odlučio da obojicu boksera proglasi pobednicima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Autor: N.Š