AKTUELNO

Vest koja je potresla mnoge!

Muzički producent Muradif Brkić i bivši suprug Hanke Paldum umro je juče u Sarajevu u 76. godini. Čuveni Mufta bio je zaslužan za karijere brojnih na muzičkoj sceni među kojima je i Dino Merlin.

Merlin je o Muradifu govorio u biografskom dokumentarnom filmu "Sredinom". Rekao je da nijedna diskografska kuća nije videla u njemu neki potencijal, ali da je Muradif odmah rekao da će biti velika zvezda.

Međutim, bio je jedan izvanredan čovek, u pravom smislu producent, bivši muž Hanke Paldum Muradif Brkić, koji je došao u studio u Skenderiju i slušao kako Brano Likić, koji je vlasnik studija, miksa pesmu "Vremena su kokuzna, a ti si baksuzna" itd. Kad miksaš tada u analognom svetu to se stalno ponavlja. I Mufta je onako u kožnom mantilu, on je tip Hemfri Bogarta, pitao: "Brane, ko ovo peva?" Brano je pokazao ovako jer sam ja sedeo iza. On je izašao i rekao: "Kako se zoveš?" Ja onako zatečen, jer je Mufta bio vrlo poznat u tom svetu šoubiznisa, kazao: "Dino". Pitao je: "Ko je pisao ovu pesmu?" Pa, reko :"Ja". "I muziku i tekst?". Rekoh: "Da". Kaže: "Dođi sa mnom". I mi u njegov auto. I dođemo ovde kod "Pivare" gde su stanovali. Otvori vrata Muradif i kaže: "Hanka…". Silazi Hanka, koja je tada bila velika zvezda, Merlin Monro, izrazito lepa žena, s viklerima, kaže ti ćeš biti velika zvezda. Štampaćemo ti 50.000 prvi tiraž "Kokuznih vremena". Na putu od Skenderije do "Pivare" moj se život promenio - rekao je Merlin u filmu.

Foto: foto: Željko Vidinović

Autor: Pink.rs