AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 20. januar.

VREMENSKA PROGNOZA

NE DAJTE DA VAS ZAVARA SUNCE! Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja dana

Danas će biti hladno s jakim jutarnjim mrazevima, a tokom dana umereno i potpuno oblačno, na planinama uz slab sneg, a na severu Srbije sa periodima sunčanog vremena. Vetar slab, promenljiv i temperatura od minus 12 do minius jedan. U Beogradu ujutru umeren mraz, u nižim delovima i magla. Tokom dana suvo i hladno sa sunčanim periodoma. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od minus 9 do minus 7, najviša oko minus dva.

Foto: Beta

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Evo koliko dinar danas vredi

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Dinar će zadržati približno istu vrednost kao juče i zvanični srednji kurs biće 123,9478 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Dinar će biti slabiji 0,9 odsto nego pre godinu dana, slabiji nego pre mesec dana za 0,3 odsto, a 0,4 odsto slabiji nego na početku ove godine. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,5 procenata na 117,0313 dinara za jedan dolar.

STANJE NA PUTEVIMA

OPREZNO VOZITE! ZBOG NISKIH temperatura moguća POLEDICA

Ovog jutra prohodnost puteva je u nižim predelima Srbije mnogo bolja. Na glavnim putevima kolovoz je očišćen, ali i pored toga vozače na pojedinim deonicama očekuju pravi zimski uslovi vožnje, jer ima snega koji ostaje ispod čistača. Iz AMSS-a upozoravaju vozače da se zbog veoma niskih temperatura svaka vlažna deonica pretvara u poledicu i led, jer iako je bačena so nema pravi i puni efekat posebno u područjima gde su temparuture niže od 8 ili 9 podeljka ispod nule.

Foto: Beta

SAVET LEKARA

BEZ UDESA: Mirna noć u Beogradu

Protekla noć u Beogradu bila je mirna i bez saobraćajnih udesa, rečeno je u Hitnoj pomoći. Kako savetuju lekari, zbog niskih temperatura jako je važno utopliti se i uzimati što više toplih napitaka. Provetravanje prostorija je izuzetno važno kako bi se smanjila mogućnost širenja respiratornih infekcija. Trebalo bi izbegavati alkohol i cigarete, jer ih organizam teško podnosi, posebno na niskim temperaturama.

Foto: Pixabay.com

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Dinar

#Evro

#Kurs

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#Saobraćaj

#Savet

#Vreme

'