AKTUELNO

Sanacija Osnovne škole 'Filip Filipović' u Beogradu je završena, kompletno je obnovljena fasada i urađena izolacija, za šta je, prema rečima ministra Mladena Šarčevića, utrošen 21 milion dinara.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rekao je da je p,anirano da se dvorištu škole napravi mali IT centar za taj deo Voždovca, a tokom posete školi je, kaže, bilo reči i o tome šta još može da se uradi u toj ustanovi, kao i o novim sadržajima kako bi se čitav prostor oplemenio.

Školu je sa ministrom Šarčevićem posetio i gradski menadžer Goran Vesić koji je ocenio da je ta škola primer kako Ministarstvo prosvete i grad Beograd zajedno mogu da ulažu u školske objekte.

Naveo je da je osim sredstava koje je za fasadu i izolaciju obezbedilo resorno ministarstvo, grad Beograd pre nekoliko godina izdvojio novac za renoviranje toaleta, nove podove, nov atrijum i novu ogradu.

Kako je naveo, uveden je video nadžor tako da je škola direktno povezana sa MUP-om i ostvaren je potpuni uvid u to šta se u njoj dešava.

- To je deo naše politike da u svim školama na teritoriji Beograda, a nadam se ubuduće i u predškolskim ustanovama, bude uveden video nadžor kako bi policija mogla da kontroliše sta se desava u tim ustanovama i da reaguje ako se dese problemi - naveo je Vesić.

Kako je primetio, bilo je neophodno da se rekonstruiše škola koja je izgrađena davne 1959. godine, jer reč je o jednoj od "boljih škola na teritoriji Beograda", koja je druga na Voždovcu po rezultatima na završnim ispitima, a spada u 10 najboljih u Beogradu.

Foto: Tanjug

I Vesić je potvrdio da je u planu da objekat u dvorištu škole bude pretvoren u mali informatički centar ne samo za školu, već za ceo Voždovac.

Direktor škole Milan Luković zahvalio je ministru Šarčeviću i gradskom menadžeru na tome što je urađeno i zaključio: "Naša škola danas zaista izgleda kao moderna školska ustanova''.

#Donacija

#Mladen Šarčević

#izgradnja

#škola

'