AKTUELNO

Nastavnica matematike zatrudnela je nakon odnosa sa jednim od učenika dok je čekala suđenje zbog se*sa sa drugim učenikom, a ovaj slučaj potresa Veliku Britaniju.

Rebeka Džojnes (30), bila je uz optužena da je navela 15-godišnjaka za se*s tako što mu je kupila Guči kaiš za 345 funti. Potom ga je u svom belom "audiju" odvezla u svoj stan u Salford kejsu gde su imali odnose dva puta, čula je porota.

Ali uprkos tome što mu je rekla 'Bolje bi bilo da niko ne sazna', on je preko Snepčeta poslao poruku prijatelju, kako bi mu rekao da je 'upravo imao se*s sa gospođom Džojnes'.

Kad je prijatelj odbio da poveruje, tajno ju je fotografisao i poslao mu je sliku, tvrde tužioci.

Glas se brzo proširio tokom vikenda, a već sledećeg ponedeljka policija je pozvana u školu u Mančesteru u kojoj je Džojnes radila i ona je uhapšena, rečeno je na suđenju.

Džojnes je puštena uz kauciju da ne kontaktira nijedno dete mlađe od 18 godina i suspendovana je s posla.

Međutim, dok je čekala suđenje zbog upuštanja u se*sualne aktivnosti s detetom, otkriveno je da je bila u dugoj vezi s dečakom, rekao je tužilac Džo Alman.

Afera sa drugim dečakom – tokom koje je tvrdio da su imali odnose oko 30 puta – razotkrivena je nakon što mu je rekla da očekuje njegovo dete, rekao je Alman.

Na suđenju je na pitanja sudije odgovorila sa 'bez komentara', negirajući šest tačaka optužnice za se*sualne aktivnosti s detetom. Suđenje se nastavlja.

Govoreći o ovoj temi Maja Jovanović, stručnjak za bezbednost dece, kaže da su dobro poznati slučajevi iz SAD, gde je statistika veoma loša.

Foto: TV Pink Printscreen

- Godinama unazad pokušavamo da sprečimo američki uticaj. Širom sveta su brojna nasilja nad decom, ali i slučajevi da učiteljice stupaju u odnose sa maloletnom decom. Važno je pomenuti uticaj društvenih mreža - istakla je Jovanović i dodala da se viralni gabarit dostiže brzo i da mnogi to lako vide.

Jovanović je naglasila da je sve više takvih slučajeva u svetu, te da je jako bitno sprečiti taj američki uticaj.

Marija Ranđelović, školski pedagog, rekla je da kada čitamo ovakve vesti sa zapada shvatamo u koliko normalnom društvu živimo.

- Srpska praksa ovo ne prepoznaje kao slučajeve i drago mi je zbog toga - kazala je Ranđelović u Novom vikend jutru Jovane Jeremić.

Ranđelović je navela da je potrebno uvesti nove nastavne sadržaje, da bi se reagovalo preventivno.

Foto: TV Pink Printscreen

Željko Mašović, psiholog, dodao je da živimo u zdravom, ali zaraženom društvu.

- Suštinski, ova priča ima nekoliko nivoa. Mislim da je važno naglasiti da oni odnose ograničavaju sa 16 godina, a da to isto za homoseksualce važi od 13 godina, u istoj državi. Vrlo je zanimljivo da je homoseksualna veza dozvoljena ranije nego heteroseksualna - naveo je Mašović.

Kako je rekao, ugledaš se na Rim, budeš kao Rimljanin, a onda što si niži u toj priči, sve je to vidljivije.

Jovanović je još jednom upozorila koliko deca kopiraju ono što vide i dodala da je jako važno da roditelji budu bezbedni, a ne samo deca.