AKTUELNO

U prostorijama upravne zgrade deponije “Duboko” održan je sastanak javno-zdravstvenog sektora koji su predstavljale dr Verica Jovanović, direktorka Instituta za Javno zdravlje Srbije ,,Dr Milan Jovanović Batut”, predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje grada Beograda i Jedinice za procenu uticaja i izradu analiza, elaborata i studija, predstavnici Zavoda za javno zdravlje Užice i Zdravstvenog centra Užice, kao i gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima.

Na teritoriji MZ Duboko zbog požara na deponiji, koji traje od 4. maja, proglašena je vanredno stanje. Tema ovog sastanka je bila da li treba uvoditi vanrednu situaciju u gradu Užicu.

“Poštujući sve zakonske regulative i uzimajući u obzir sva merenja kvaliteta vazduha, nema osnova za uvođenje vanredne situacije na čitavoj teritoriji grada Užica”, zaključak je ovog sastanka.

Takođe, naglašeno je da, kao i do sada, treba nastaviti sa redovnim informisanjem javnosti o stanju na terenu, kojim se savetuje da prate zvanične izveštaje i preporuke pomenutih ustanova i u skladu sa njima se i ponašaju.

Autor: