AKTUELNO

Inscenirani incident koji je u sredu izazvao novinar Radara Vuk Cvijić, pokušavajući da lažno optuži izvršnog direktora Medijske mreže Milana Lađevića da ga je udario, imao je i svoj nastavak.

Naime, čitava dva sata posle incidenta kada se Cvijić unosio u lice Lađeviću i pretio mu, provokacijama su se pridružili i Cvijićevi istomišljenici, na čelu sa voditeljem Nove Zoranom Kesićem.

Šta se dogodilo? Izvršni direktor Medijske mreže Milan Lađević, koji je ustvari bio meta Cvijićevog napada, i generalni direktor Saša Milovanović mirno su sedeli unutra u kafiću, dok je Cvijićeva ekipa sedela u bašti i sve vreme provocirala, pokušavajući da izazove sukob.

To im nije bilo dovoljno, već je Kesić otišao i dalje: na videu koji smo snimili dok se sve to događalo vidi se kako Kesić ulazi unutra u kafić tražeći povod za kavgu. Na pitanje Milovanovića šta želi, odgovara da je hteo da pita Lađevića da li je udario Cvijića, na šta mu Lađević kratko odgovara:

- Nisam.

Kesić, međutim, ne odustaje, pa na Milovanovićevo pitanje da li ga još nešto zanima i zašto je ušao, odgovara:

- Tražim konobaricu da je pitam da li postoji još kamera koje pokrivaju ovaj rejon (?!).

Međutim, odbio je da odgovori zbog čega njegov prijatelj Vuk Cvijić još nije dao izjavu policiji kad je već preko opozicionih medija rastrubio da je bio žrtva. Umesto toga, Kesić je na sve načine pokušavao da dokaže da je Lađević tukao novinara radara, a onda je nesmotreno priznao da je nasilnik:

- Tukao sam se i ja i dobijao batine!

Na konstataciju našeg direktora da je očigledno postao inspektor umesto novinara, nastavio je sa nesuvislim komentarima. Kada mu je plan provokacije definitivno propao i kada je ostao bez ijednog argumenta, počeo je da vređa na ličnoj osnovi savetujući Milovanoviću da smrša.

- Kad pokažete kakav je to lažov, gospodin počinje da vređa - konstatovao je Milovanović posle čega je Kesić napustio kafić.

Naš generalni direktor je juče na TV Pink potanko opisao šta se događalo u sredu.

- Vratili smo se i seli unutra u taj kafić, a onda su došli i ti Šolakovi propagandisti, da bi Kesić posle tri-četiri minuta došao za naš sto da ponovo provocira, a za njim još nekoliko novinara. Znači, radili su po istoj matrici kao i Cvijić koji je mogao samo normalno da prođe ulicom, a on se kao setio Borisa Vukovića s kojim je nekad radio, a nije ga video deset godina. Ustvari je došao da se smeje u lice Lađeviću koga je perfidno kriminalizovao u slučaju Malešić, gde je objavljivao privatne poruke dok je general bio pod obradom i koje nemaju nikakve veze sa slučajem. Ne postoji nijedan dokaz, nijedna povreda niti ogrebotina, postoji samo fabrikovanje, lažna priča - rekao je Milovanović.