AKTUELNO

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijem kandidata iz građanstva u specijalne jedinice Vojske Srbije, 72. brigadu za specijalne operacije i odred vojne policije za specijalne namene - Kobre!

Nikola Perić, potpukovnik Kobri, otkrio je šta sve moraju da ispune kandidati koji žele da se pridruže ovoj jedinici.

Konkurs koji je raspisan za prijem novih članova važi za sve punoletne građane Republike Srbije, koji imaju od 18 do 30 godina. Postoje opšti i posebni uslovi koji se moraju ispuniti. Opšti uslovi su: psiho-fizička spremnost, da nisu krivično gonjeni ili se ne vodi krivični postupak, da su državljani Srbije i da su odslužili vojni rok pod oružjem. Organizovaćemo selektivnu obuku za sve kandidate. Svi mi moramo da ispunjavamo standarde i kriterijume koji su propisani za rad u jednoj takvoj jedinici -rekao je Perić i dodao.

Foto: TV Pink Printscreen

Perić je otkrio i kako izgleda ceo proces selekcije novih kandidata.

Što se tiče kandidata koji žele da se priajve, početak njihove selekcije kreće samom prijavom i podnošenjem potrebne dokumentacije. Želim svima da poručim da prvo dobro pročitaju šta se traži od dokumentacije, jer se nepotpune prijave neće razmatrati. Nakon toga kreće druga faza, a to je psihološka i zdravstvena procena svih kandidata. Posle ide provera fizičkih sposobnosti i na kraju se potpisuje saglasnost. Posle svega toga se rangiraju i šalju na obuku -rekao je Perić.