AKTUELNO

Nekadašnja prva dama SFRJ i supruga Josipa Broza Tita prema tvrdnjama svedoka živela je potpuno drugačiji život od onoga kakav je predstavljen u javnosti.

Jovanka Budisavljević, kasnije udata Broz oduvek je intrigirala javnost, a pored burnog života kakav je vodila pre udaje za maršala Tita, tokom njihovog braka, kao i nakon njegove smrti i dan danas je glavna tema brojnih teoretičara zavere.

Foto: Tanjug, Pink.rs

Jedna od priča koja je šokirala javnost je neverovatna ispovest bračnog para Nika i Bebe Martinec iz Zagreba data za čuveni hrvatski magazin.

Prema njihovim tvrdnjama Jovanka je od početka rata 1941. godine pa do kraja 1943. živela u Zagrebu i njeno ime bilo je Meri. Titova udovica živela je u njihovoj zgradi u ulici Solovljeva 19 na četvrtom spratu.

Da je u pitanju, navodno, Jovanka, shvatili su tek 1952. godine kada je objavljeno da se udala za Josipa Broza Tita.

Martineci su tvrdili da su odmah prepoznali devojku belog tena, izrazito guste kose, jakih nogu. Oni nisu znali da li je Jovanka tada tu boravila po partijskom zadatku, ali, kako im se činilo, po lakom načinu života nije ličilo na izrazitu disciplinu koju je partija tražila od svojih sledbenika.

Oni su takođe istakli da se “Meri” viđala sa italijanskim oficirima kao i sa lepo obučenim i elegantnim civilima koji nisu govorili hrvatski jezik, kao i da je često dolazila u stan uplakana i sva u modricama.

O tome su mnogo više znali general Kosta Nađ, general Ivan Krajačić Stevo i Miroslav Krleža tvrdili su Niko i Beba Martinec.

Autor: pink.rs