AKTUELNO

Narednih dana sve toplije, temperatura u porastu Sunce vrućina leto žena nesvestica žega lepeza Srbija termometar

Utorak je doneo Srbiji stabilnije, ali i svežije vreme, uz pojačan severozapadni vetar. Pljuskova je bilo u Vojvodini. Nažalost, Vojvodinu su u ponedeljak zahvatile snažne oluje sa grmljavinom, uz grad i orkanski vetar, a pričinjena je i veća šteta.

Pred nama je vedra, mirna i vrlo ugodna, u većini predela i sveža noć.

U sredu ujutro u Srbiji vedro, u dolinama i kotlinama sa maglom i svežije. Tokom dana sunčano i toplo.

Posle podne i pred kraj dana sa zapada i jugozapada povećanje oblačnosti, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u centralnim i zapadnim predelima Srbije. Ponegde su moguće i oluje i nepogode.

Na području Vojodine ostaće uglavnom suvo.

Maksimalna temperatura biće od 25 do 29°C, u Beogradu do 27°C.

U Srbiji od četvrtka potpuna stabilizacija vremena, a očekuje se vedro i do kraja sedmice svakim danom sve toplije.

Maksimalna temperatura biće u petak i za vikend preko 30°C, a najtoplije biće u nedelju, maksimalna temperatura i do 35°C, u Beogradu do 34°C.

Očekuju se i vrlo visoke vrednosti UV zračenja, a od petka će severna, zameniti južna strujanja, uz priliv vrele vazdušne mase sa Mediterana.

Ipak, u nedelju povećanje oblačnosti, a pred kraj dana i tokom večeri sa zapada i jače naoblačenje, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom i to će biti uvod u nestabilniji početak sledeće sedmice, dok se sredinom sledeće sedmice očekuje osetno svežije i za više od 10 stepeni.

Dakle, još sutra nestabilno, a onda nas od četvrtka do kraja sedmice očekuje pravo letnje vreme.

Autor: