AKTUELNO

Svetski dan zaštite životne sredine (ili okoline) je dan koji se obeležava u celom svetu svakog 5. juna kroz razne aktivnosti i kampanje, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine. Ovim povodom se oglasila i fondacija za srpski narod i državu na svom Instagram profilu.

Danas je Medjunarodni dan zaštite živote sredine . Za nas je 05. jun dan kada želimo još jednom da podsetimo da će naša zemlja biti onoliko čista koliko svako od nas bude vodio računa o njoj. Ne zaboravimo da male stvari mogu da naprave veliku promenu!

Naša fondacija temi ekologije i zaštite životne sredine daje veliku pažnju i posmatra je kao jednu od najvažnijih pitanja danas. Izdali smo knjigu "Ekologija na raskrsnici" grupe autora koju je priredio prof. dr Darko Nadić sa Fakulteta političkih nauka. U knjizi se govori o novim fenomenima kao što su:
Salonski aktivizam, selebriti i influenserski aktivizam, tabloidni aktivizam.

Za sve je zajedničko da se više govori, a manje radi i da zapravo utiču negativno na ekološke pokrete i iskren i pravi aktivizam. Da li se slažete?