AKTUELNO

U svetu turizma i ugostiteljstva, često se srećemo sa raznim skraćenicama koje označavaju tipove usluga u smeštaju.

Skraćenice poput BB/ND, HB/PP, FB/P, AL, i NA mogu biti zbunjujuće, posebno za one koji nisu upoznati sa njihovim značenjem.

Da bi bolje razumeli značenje skraćenica i šta ,možete očekivati od svog smeštaja donosimo vam njihova pojašnjenja.

BB ili ND označava "Bed & Breakfast" ili "Noćenje s doručkom"

Ova vrsta smeštaja podrazumeva da ćete imati osigurano noćenje i doručak. To znači da je u cenu sobe uključen doručak, dok ostali obroci nisu. Ovaj tip usluge je idealan za one koji planiraju provoditi veći deo dana van hotela, istražujući destinaciju.

Foto: Pixabay.com

HB ili PP znači "Half Board" ili "Polupansion"

Ova opcija uključuje dva obroka dnevno - obično doručak i večeru. Ručak nije uključen u cenu i plaća se posebno ako ga želite. Polupansion je popularan izbor među turistima koji žele da istražuju tokom dana, ali se vraćaju u smeštaj za večeru.

FB ili P označava "Full Board" ili "Pun pansion"

U ovom tipu usluge uključeni su svi obroci - doručak, ručak i večera. To znači da su vam svi obroci tokom boravka pokriveni, što može biti praktično za one koji preferiraju da sve obroke konzumiraju u hotelu.

AL ili "All Inclusive" znači "Sve uključeno"

Pored svih obroka, ova opcija često uključuje i dodatne pogodnosti kao što su lokalna pića, grickalice, određene aktivnosti i zabavne programe. All Inclusive je idealan za one koji žele potpuno opuštanje i da se ne brinu o dodatnim troškovima tokom odmora.

NA označava "No Accommodation" ili "Bez smeštaja"

Ovo se odnosi na aranžmane koji ne uključuju smeštaj. Na primer, turističke ture ili ekskurzije koje nude samo aktivnosti ili prevoz bez obezbeđenog noćenja.

Autor: