AKTUELNO

Ministarka Dubravka Đedović Handanović izvukla dobitnika fiće, a Fondacija Mozzart za svaku kovertu donirala sredstva za izgradnju solarne elektrane u Prvoj osnovnoj školi Kralj Petar II u Užicu.

Fića ide u Kotež! Izvučeni su dobitnici u nagradnom takmičenju “Struju štedi da humanost više vredi”, a najviše sreće imao je Luka Petković iz beogradskog naselja Kotež koji je osvojio glavnu nagradu - FIAT 500 hibrid! Fondacija Mozzart, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, pozvala je građane da u aprilu ostvare uštedu energije od minimum jedan odsto u odnosu na isti period prošle godine i pošalju račun kao dokaz, a glumci Nele Karajlić i Nenad Okanović izvukli su dobitnike prečišćivača vazduha, električnih trotineta i zamene stolarije. Dobitnika fiće izvukla je ministarka Dubravka Đedović Handanović, a kompletan spisak možete pogledati na sajtu i društvenim mrežama Fondacije Mozzart.

Foto: Promo

Interesovanje je bilo još veće nego prošle godine, stiglo je više hiljada koverti, a za svaki poslat račun Fondacija Mozzart je izdvajala sredstva za izgradnju solarne elektrane u Prvoj osnovnoj školi Kralj Petar II u Užicu.

Foto: Promo

“Imala sam tu čast da izvučem dobitnika fiće hibrida, čestitam Luki! Hvala svim građanima koji štede struju, hvala Fondaciji i naravno, mi smo tu da podržimo sve dobre akcije koje vode ka zelenijoj i čistijoj Srbiji. Drago mi je da će i ove godine biti izgrađena jedna solarna elektrana. Prošle godine je donacija otišla Tehničkoj školi u Valjevu, a ovoga puta ide u Užice”, naglasila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Foto: Promo

Nele i Oki su u prethodnom periodu pozivali građane da štede, a dobitnike vrednih nagrada izvlačili su zajedno sa ministarkom u direktnom prenosu na Instagram nalogu Mozzart Fondacije.

Upravitelj Fondacije Borjan Popović naglasio je da je interesovanje ove godine bilo još veće.

Foto: Promo

“Drugu godinu zaredom smo organizovali nagradno takmičenje “Struju štedi da humanost više vredi”. Hvala Ministarstvu koje je prepoznalo značaj ove akcije, zajedno smo uspeli da motivišemo građane da štede struju, a ujedno smo ostvarili i našu humanu misiju. Stiglo je više hiljada koverti, a ove godine ćemo solarnu elektranu donirati Prvoj osnovnoj školi Kralj Petar II u Užicu”.

Dobitnici se mogu javiti na mejl adresu fondacija@mozzart.org kako bi se dogovorili detalji preuzimanja nagrada.