AKTUELNO

Čuvar na obali Tamiša otkrio je da ovom rekom plutaju uginule ribe, pa naveo mogući razlog za ovaj tužan prizor.

Na Tamišu, kod mesta Sakule, juče su se mogli videti strašni prizori.

Kako je objavljeno u grupi "LJUBITELJI REKE TAMIŠ" na ovom mestu plutaju uginule ribe, među kojima je nekoliko šarana i po neka babuška.

- Tamišom plutaju uginuli šarani i koja babuška, ovo na slici je već treća za sat vremena, mesto Sakule - piše u opisu slike na kojoj se vidi strašan prizor.

Mnogi su se odmah uključili u komentare, te su nabrojali razloge zbog kojih je moglo da dođe do ove prirodne katastrofe. Između ostalih ribolovci su pisali da se takve scene viđaju kada je voda otrovana, kada neko ribe ubija strujom, a mnogi su se zapitali da li je možda iz Rumunije stigao neki otrov. Uprkos brojnim spekulacijama, čuvar ove reke oglasio se za Telegraf.rs i istakao da ipak misli da su u ovom slučaju krivi pecaroši.

- Ponekad se to dešava, ali koja jedinka, danas je plutalo što sam video pre podne 4 komada. Iz iskustva znam da ako RIBOLOVAC ne drži adekvatno ribu u čuvarci, mala čuvarka, jako na površini vode gde se voda ugreje, ili pak slučajno ispusti ribu pri fotografisanju pa vrati u vodu ili čuvarku, može uginuti, pa se posle baca u vodu uginula riba. Postoje vrste koje su osetljive i ne mogu dugo preživeti u čuvarci, kao brotviš, bela riba, smuđ itd. Šaran može izdržati danima u čuvarci ako je adekvatna čuvarka i na dovoljnoj dubini gde voda struji...Ovo na slici baš šarani i bila jedna babuška koju nisam slikao, možda ih i neko bacio u vodu posle uginuća - rekao je za nas čuvar Oliver Adžić.

Autor: