AKTUELNO

U Osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi“ je postavljena prva inovativna košarkaška konstrukcija u okviru projekta „VODAVODA deci Srbije“ uz obeležavanje terena za basket 3x3 i jedne polovine za košarku 5:5 po FIBA standardu. Projekat je podržao Košarkaški savez Srbije.

Širom Srbije, u naredne tri godine, projekat će biti realizovan donacijom brenda VODAVODA koji decenijama pruža snažnu podršku sportskoj sceni Srbije, čime se otvaraju vrata novih mogućnosti za razvoj mladih talenata.

Foto: Foto: Marko Kranjc

„Radujem se što posle 20 godina opet imamo priliku da radimo projekat „VODAVODA deci Srbije“ jer smo i tada sa radošću postavili mnogo tabli i košarkaških terena u Srbiji i verujemo da će ovaj projekat doneti mnogo radosti deci i mnogima omogućiti da pokažu svoj talenat i ostvare svoje sportske snove i u budućnosti, na radost cele nacije. Znam da jedna lopta može promeniti i ulepšati dečiji život i siguran sam da će 100 inovativnih košarkaških konstrukcija koje ćemo postaviti tome doprineti. Nastavićemo da pružamo podršku sportu i deci, verujući u njihovu snagu, talenat i sposobnost da ostvare velike sportske uspehe“, istakao je Vojin Đorđević, kreator i osnivač brenda VODAVODA.

Na mestu gde je sve počelo, onda kada je izaslanik Crvenog krsta Vilijem Vajlend pre tačno jednog veka iz Amerike doneo prvu košarkašku loptu i održao kurs igre pod obručima, nastavlja se još jedna lepa košarkaška priča.

Foto: Foto: Marko Kranjc

„Izuzetno smo zahvalni kompaniji VODAVODA na donaciji koja će, ne samo unaprediti naše školske sportske aktivnosti, već i omogućiti našim učenicima da razvijaju svoje sportske veštine i talente na najbolji mogući način. Ovde je započela naša slavna košarkaška istorija, a verujemo da ćemo i u budućnosti moći da se ponosimo šampionima“ istakao je direktor škole Nenad Matić.

Svaki teren na kojem će biti postavljena inovativna košarkaška konstrukcija nosiće ime jednog od velikana srpske košarke. Tako će teren u Osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi” nositi ime „Kaponja i Moka”, po nadimcima nekadašnjih reprezentativaca Dragana Kapičića i Zorana Slavnića.

Foto: Foto: Marko Kranjc

“Radujem se što smo u istoriji ovog sporta poznati po našim dostignućima i verujem da Srbija ima brojne talente kojima će put ka uspehu biti lakši zahvaljujući ovoj donaciji”, istakao je Kaponja.

Foto: Foto: Marko Kranjc

“Nadam se da će ovaj teren biti mesto gde će se ljubav prema košarci negovati i gde će se rađati novi talenti koji će nas sve inspirirati svojom strašću i predanošću jer su danas uslovi mnogo bolji”, istakao je Moka, čijim su se potezima divile generacije i zdušno navijalo!

Kroz projekat "VODAVODA deci Srbije" i saradnju sa lokalnim zajednicama i školama biće donirano 100 inovativih košarkaških konstrukcija širom Srbije. Cilj projekta je da se škole opreme za sport u kome je Srbija svetski i evropski prvak već dugi niz godina.

Autor: Snežana Milovanov