AKTUELNO

Marina Tadić je počela kao operaterka na uplatnom mestu i već tri puta je unapređena na više pozicije u kompaniji.

Mladi i obrazovani ljudi često ne mogu da se zaposle, jer je jedan od uslova na konkursima višegodišnje radno iskustvo. Nema mnogo kompanija koje pružaju šansu kandidatima bez ikakvog iskustva u poslu, a potom im omogućavaju različite prilike da u svom razgranatom sustemu kao što je Mozzartov napreduju. Lider u priređivanju igara na sreću može da se pohvali velikim brojem internih napredovanja koja su dostupna svim zaposlenima. Marina Tadić je počela kao operaterka na uplatnom mestu, a sada je senior operaterka u korisničkom servisu.

„Kao početniku mi je bilo važno da neko prepozna moju energiju i volju da učim, a to se upravo i dogodilo, zapravo i mnogo više od toga. Radom na uplatnom mestu, a kasnije i u Centrali, na prvom mestu sam stekla znanje, sigurnost i samopouzdanje da mogu da odgovorim na vrlo izazovne poslovne aktivnosti. I ono što je veoma važno, sve vreme sam dobijala povratne informacije od nadređenih, koji su pratili moj razvoj. Podjednako važan je i stav kolega sa kojima provodite radni dan. Ovo posebno važi za novozaposlene bez iskustva, koji odluku o tome da li će ostati kod trenutnog poslodavca ili hitno tražiti drugi posao često donose na osnovu ponašanja kolega prema njima“, objašnjava Marina koja je do sad već tri puta unapređena na više pozicije u kompaniji.

Jedan od motiva da se prijavi za poziciju operatera je bio i da proveri svoje sposobnosti i vidi koliko može da napreduje.

“Mozzartov oglas za posao mi je privukao pažnju jer su mi odgovarali uslovi rada koje je kompanija nudila. Zbog toga sam rešila da saznam o kakvoj vrsti posla se radi iako nisam imala nikakvo radno iskustvo. Da budem iskrena, u prvom trenutku nisam imala preterana očekivanja. Kada sam počela da radim imala sam strah od toga kako ću biti primljena od strane kolega i kako ću se snaći na potpuno nepoznatom terenu. Od starta sam bila prihvaćena u svakom smislu i sve izazove sam savladala uz podršku kolega i rukovodioca. Na taj način sam stekla poverenje, izgradila odnos sa timom, naučila kako da zatražim pomoć i kako da se se snađem u raznim situacijama”.

Marinin rad i zalaganje su odmah prepoznati i doveli su je do sadašnje pozicije, koju opisuje kao vrlo dinamičnu i kreativnu, sa dosta izazova.

“Poslovni uspeh kompanija direktno zavisi od korisničkog iskustva koje obezbeđuju klijentima. Nalazim se na izvoru informacija koje mi omogućavaju da korisnicima izađem u susret, rešim njihove nedoumice, pružim pomoć, ali i da analizom njihovih sugestija utičem na unapređenje poslovanja kompanije“, objašnjava Marina koja ističe da tu mogućnost duguje znanju i iskustvu koje je stekla radom na uplatnom mestu, kao i raznim stručnim obukama koje se u Mozzartu redovno organizuju.

To je, prema njenim rečima, još jedan dokaz da Mozzart kao kompanija podstiče i planira karijerni put svojih zaposlenih, pa ne čudi zašto je prva domaća kompanija sa prestižnim Top Employer sertifikatom.

„Taj sertifikat je potvrda da kompanija poštuje zaposlene i prepoznaje njihove potrebe kroz internu brigu kako nadređenih tako i HR sektora koji se nalazi na usluzi svakom zaposlenom ponaosob. To je naročito važno onima koji tek počinju i imaju strah da će biti neprimećeni, bez prilike da pokažu svoje sposobnosti. Zato smatram da je posao operatera na uplatnom mestu odličan izbor za mlade. Dinamična komunikacija sa timom i korisnicima stalno donosi nove izazove i priliku za učenje novih stvari. To je najbolji i najbrži put da naučite kako da prezentujete svoje ideje, naučite da se snađete u brojnim situacijama, dokažete šta sve možete i izvučete najbolje za sebe“,, savetuje Marina koja jednim od najvećih kvaliteta bilo kog posla smatra priliku da dosta toga naučimo o drugim ljudima, ali i nama samima.


DOĐI DA OSTANEŠ – prijavi se na LINKU

Želiš da se preseliš u Beograd, ali te brine gde ćeš stanovati i da li ćeš naći posao? Kompanija Mozzart, prva domaća kompanija koja je proglašena za Top poslodavca u Srbiji, nudi ti posao operatera i plaćen smeštaj za prva četiri meseca. Pored privatnog zdravstvenog osiguranja, dobijaš brojne obuke i mogućnost za napredovanje na druge pozicije u kompaniji, a tvoje je samo da se prijaviš na linku ili da pošalješ CV na job@mozzartbet.com.

Autor: Dalibor Stankov