AKTUELNO

Nezapamćeno nevreme pogodilo je danas pojedine delove Srbije i nanelo ogromnu štetu! Porušeni krovovi, iščupano drveće, potopljene ulice, zarobljeni automobili samo su deo apokaliptičnih scena. Na udaru su bili Kragujevac. Novi Pazar, ali i Beograd...

Stravično nevreme uz obilne padavine pogodilo je delove Beograda, kritično je bilo u Mirijevu, gde su trenutno poplave i gde vodena bujica otežava saobraćaj.

Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

Jak vetar lomio je drveće, koje je palo na automobile. Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, vetar i oluja nosi sve pred sobom polomio drveće koje je palo na automobile.

Nevreme koje je pogodilo Kragujevac i okolinu nije samo uzrokovalo materijalnu štetu, već je i ugrozilo bezbednost građana.

Vetar je bio toliko jak da je podigao deo limenog krova sa zgrade, što predstavlja veliku opasnost za prolaznike.

Osim materijalne štete na objektima i vozilima, jedna osoba je povređena. Takođe, postoji opasnost da deo limenog krova sa zgrade jedne firme padne na ulicu, što bi moglo da ugrozi bezbednost građana.Očekuje se da nadležne ekipe što pre izađu na teren i sanraju nastalu štetu. Vodostaj reka za sada nije u porastu, ali se stanje i dalje iz minuta i minut prati.

Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

Ništa bolje nisu prošli ni stanovnici Novog Pazara u kojem zbog obilnih padavina u kratkom vremenskom roku, kolektori nisu mogli da prime sve i voda se izlila na ulice.

- Oluja je bila tako jaka da je čupala drveće iz korena, stabla su pala na ulicu. Samo pukom srećom izbegnuta je tragadeija. Nosilo je po ulici inventar kafića, tende i prevrtalo suncobrane. Ne znamo koliko dugo je trajalo, ali je bio zaista strašno. Nezapamćeno, u tri sata popodne se smrkko kao da je noć - pričaju građani.

Autor: Dalibor Stankov