AKTUELNO

Grad Šabac je od danas bogatiji za još jedan vrtić. Otvoren je objekat Maslačak, veličine 1.000 kvadrata, urađen po savremenim standardima.

- Dali smo obećanje da ćemo u ovoj kalendarskoj godini završiti nov objekat i to smo uradili. Od 01. septembra u ovom objektu ćemo čuti dečju graju. Važno je da povećavamo broj mesta za vrtiće u Šapcu i da nemamo listu čekanja. Obećali smo da idemo ka tome da vrtić bude besplatan i do sada smo svake godine smanjivali cenu vrtića za 10 odsto. Ekonomska cena je oko 30.000 dinara, a roditelji koji plaćaju punu cenu vrtića plaćaju samo 4.400 dinara. Mnogo njih plaća i nižu cenu, jer koriste različite pogodnosti koje grad daje - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Foto: Pink.rs

Inače u Šapcu, 1200 dece potpuno besplatno koristi usluge vrtića uz benefite koje daje grad. Ovo je dokaz da je porodica na prvom mestu, da su deca u fokusu rukovodstva grada, ali i njihovi roditelji.

Foto: Pink.rs

Vrtić "Maslačak" će imati osam grupa. Kapacitet je od 180 do 200 dece. U toku je nabavka opreme, uređaja, didaktičkih sredstava, igračaka, pa će od 01. septembra sve biti spremno za boravak najmlađih Šapčana.

Autor: Marija Radić