AKTUELNO

Dane međaša organizuju zajednički opštine Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija. Već 14 godina na tromeđi ovih opština se okupi nekoliko hiljada ljudi. Organizuju se takmičenja u ķošenju ručnom kosom, narodnom višeboju i pripremi tradicionalnih jela.

- Prvi put sam ovde, organizacija je odlična.Za manje od dva minuta sam uspeo da pokosim polje 10 x 7 metara i to kosom iz 1974. godine, koju mi je ostavio otac u nasledstvo - kaže Nebojša Dupljanin iz Han Pjeska.

Foto: Pink.rs

Najbolji u košenju ručno kosom su Miloš Pantelić iz Lučana, drugo mesto pripalo je Savi Vlašćiću, a treće Milanu Kovačeviću iz Lopaša kod Požege.

Foto: Pink.rs

- Imali smo odlične kosače, kako iz našeg karaja tako i goste iz Srbije i Republike Srpske. Za najbolje smo obezbedili nagrade - ističe Lidija Lukić direktorka Turističko - sportske organizacije Krupanj.

Foto: Pink.rs

Na narodnom višeboju učešće su uzeli momci iz Krupnja, Šapca, Ljubovije i Crnče, koji su snagu i umeće pokazali u disciplinama skok u dalj, bacanje kamena i nadvlačenju konopca.

Foto: Pink.rs

- Poštujemo tradiciju i ovom manifestacijom mlade podsećamo na nekadašnji život ovog kraja - kaže direktorka Turistučke organizacije Mali Zvornik Marina Gligorević.

Foto: Pink.rs

- Dani Međaša pokazuju koliko su ljudi ovog dela Srbije složni i da sarađuju na svim poljima, i kada se se radi i kada se druži. Nastvićemo da pružamo podršku manifestaciji - kaže Jelena Topalović iz Turističke organizacije Ljubovija.

Autor: Dalibor Stankov