AKTUELNO

Vrnjačka Banja se sprema za još jedan spektakularan događaj!

Vrnjački Karneval 2024, koji će se održati od 7. do 14. jula, obećava sedam dana ispunjenih zabavom, muzikom i kulturom. Ova manifestacija, koja se svrstava među najveće i najvažnije u Srbiji, rame uz rame sa Gučom i Exitom, ponovo će pretvoriti Vrnjačku Banju u centar dešavanja.

Na karnevalu će 7. jula nastupati Aco Pejović, dan kasnije Đorđe David, 10. jula Breskvica, 12. jula Slavko Banjac i Edita, a 14. jula Željko Samardžić.

Foto: Promo

Očekuje se i dolazak vatrenih Brazilki iz Rio de Žaneira koje svake godine svojim nastupom naprave pravu karnevalsku atmosferu. Velika međunarodna karnevalska povorka će biti u subotu, 13. jula.

Ove godine očekuje se više od 2.000 učesnika povorke koji dolaze sa Kube, iz Meksika, iz Malezije, sa Arube, iz Italije, Slovenije, Makedonije, Rumunije, Bugarske...

Počasni gost biće John Savage.

Foto: Promo

Ove godine, karneval očekuje preko 200.000 posetilaca i više od 2.000 učesnika iz različitih delova sveta, uključujući zemlje poput Kube, Meksika, Malezije, Arube, Italije, Slovenije, Makedonije, Rumunije i Bugarske. Posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnim muzičkim nastupima, tradicionalnim plesovima, šarenim paradama i mnogim drugim događajima koji slave različite kulture i tradicije.

Vrnjački Karneval nije samo prilika za zabavu, već i za promovisanje međukulturalnog dijaloga i prijateljstva među narodima. Festival nudi jedinstvenu priliku da se upoznate sa bogatom kulturnom baštinom različitih zemalja, dok istovremeno uživate u čarima Vrnjačke Banje.

Ne propustite ovu priliku da budete deo nezaboravnog iskustva koje spaja ljude iz celog sveta u slavlju života, ljubavi i radosti. Spremite se za Vrnjački Karneval 2024 i doživite sedam dana magije, smeha i avanture!

Autor: Iva Besarabić