AKTUELNO

Letnja sezona je u punom jeku, a da i ove godine veliki broj građana Srbije bira Crnu Goru kao destinaciju na kojoj će provesti odmor, pokazuju i velike gužve na graničnom prelazu Dobrakovo između Bijelog Polja i Prijepolja. Na kontrolnim rampama formirane su dugačke kolone vozila.

- Čekamo skoro pola sata, a veliki broj automobila je i ispred nas. Ne možemo reći da smo iznenađeni, 6. je jul, jek sezone. Ipak, još veći kolaps stvaraju kamioni parkirani sa strane, koje neretko moramo da zaobilazimo pod velikim rizikom. Samo nam je da se dokopamo auto-puta kod Kolašina - kaže za RINU Sanja Lazović iz Čačka koja je sa porodicom krenula na odmor u Budvu.

Foto: RINA

Ono što je bolje u odnosu na prošlu godinu, jeste da je prilazna saobraćajnica do auto-puta na Mateševu završena i da na tom potezu nema više velikih zastoja i saobraćajnih gužvi, kao što je bio slučaj tokom prošle sezone.

U zavisnosti u koji deo Crnogorskog primorja putujete treba da znate da su na deonici Podgorica – Bar preko tunela Sozina, svakodnevno ogromne gužve u saobraćaju i da vožnja koja inače traje oko sat vremena, često potraje višestruko duže.

Ogromne gužve su i na deonici Budva – Tivat usled izvođenja radova na magistralnom putu, kao i kroz sam grad Kotor zbog preopterećenosti jedine postojeće saobraćajnice.

Jedina alternativa ukoliko putujete iz Srbije u Crnu Goru, a ne želite da čekate na granici jeste da koristite granični prelaz Jabuka između Prijepolja i Pljevalja jer su gužve znatno manje.

Autor: Jovana Nerić