AKTUELNO

U mioničkom kraju šteta od poplava i grada procenjuje se na oko 100 miliona dinara. U snažnom nevremenu, koje je u dva navrata krajem juna pogodilo mionički kraj, prve procene pokazuju da je najveća šteta napravljena na infrastrukturi i objektima, dok je šteta na poljoprivredi oko 40 miliona dinara.

Na najoštećenijim seoskim putevima u Ključu i Rajkoviću, pripadnici Vojske Srbije sa mehanizacijom rade na uklanjanju nanosa i saniranju putnih pravaca koji su oštećeni nakon grada i bujičnih poplava, saopšteno je iz mioničke opštine.

Trenutno se radi na raščišćavanju 3,5 kilometara makadamskog puta u Ključu.

-Zahvaljujem se Vladi Srbije, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu javnih ulaganja i pripadnicima Vojske Srbije koji su nam odmah pritekli u pomoć. Pored vojske, naše ekipe iz Javnog komunalnog preduzeća ’Vodovod Mionica’ od prvog dana su na terenu gde otklanjaju štete od poplava. Daćemo sve od sebe da u što kraćem roku rešimo probleme koji su nastali- kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je obišao radove na terenu.

Meštani sela Ključ zadovoljni su što se u njihovom mestu, gde su posledice u pogledu šteta na putnoj infrastrukture i najveće, među prvima saniraju putni pravci. Prema njihovim rečima, zahvalni su pripadnicima Vojske Srbije i lokalnoj samoupravi na brzoj reakciji.

Autor: Marija Radić