AKTUELNO

Nikola Krsmanović (34) pripadnik granične policije ubijen je sinoć u Loznici kada je na njega pucao Albanac. Meštani su šokirani ovom informacijom, a albanski mediji prenose da je na policiju pucao begunac iz zatvora Faton Hajrizi, a ne njegov brat Artan, kako se prvobitno sumnjalo.

Božidar Spasić, nekadašnji obaveštajac, smatra da je napad na policajce u Loznici klasičan akt terorizma.

Ovo je čist terorizam. Gotovo je nemoguće da u roku od mesec dana teroristi uspeju da neutrališu tri naša policajca u tim iznenadnim napadima. Kada se napada policija, to se u svakoj normalnoj zemlji karakteriše kao teroristički akt. Pogotovo kada je reč o ovakvom licu, šiptaru koji je došao na deo naše republike i imao je terorističke namere. bio je spreman da se suprotstavi policiji nakon što su mu tražili da pokažu dokumenta i sadržaj torbe na zadnjem sedišu -rekao je Spasić i dodao:
Čim mu je to zatraženo, on je izvadio pištolj i pucao. To je dokaz da je već bio pripremljen da se obračuna sa policijom i mi to moramo da okarakterišemo kao teroristički čin -rekao je Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Spasić dodaje da zabrinjava činjenica što se ovo desilo u blizini granice sa Bosnom i hercegovinom, pa je ubica lako mogao da pobegne i nestane.

Zabrinjava činjenica da se to dogodilo na granici Drine, Bosne i Hercegovine, gde je moga za pola sata da pobegne i nađe utočište u nekom vehabijskom sloništu. Međutim, moguće je da se on nalazi negde u blizini i da će ga policija naći i ako ima oružje neutralisati. sa takvim licim vrlo teško možete pregovarati. Ovde se radio o terorističkom aktu koji je uperen protiv države Srbije -rekao je Spasić.

Autor: Iva Besarabić