AKTUELNO

Najavila je i nova zapošljavanja u Poreskoj upravi i zdravstvu.

U Poreskoj upravi, inspekcijama i zdravstvu biće novog zapošljavanja, a prosvetu čeka reorganizacija, najavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Istakla je i da će uskoro početi s edukacijom komunalne policije, kako njeni pripadnici ne bi bili "strah i trepet" za građane, već njihov servis.

- Prvo moramo da pojačamo Poresku upravu i inspekcije u kojima je prosek godina zaposlenih 56. Oni su sad ispod odluke o maksimalnom broju radnih mesta, a ukoliko želimo borbu protiv sive ekonomije, onda nam je to prioritet - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, biće posla i u zdravstvu, ali samo za medicinsko osoblje.

- Fokus je na većoj efikasnosti državnih službenika i kvalitetnijoj usluzi - naglasila je Brnabić. Na pitanje zašto se ministarstvo, na čijem je čelu, odlučilo da krene sa edukacijom komunalne policije, Brnabić kaže da komunalna policija treba da učini naš život bezbednijim i jednostavnijim.

Trebalo je da budu policajci sa ćoška koji će da pomažu bakama da pređu ulicu i ponesu im ceger, a ne da budu strah i trepet za građane, kako se to dešavalo u Beogradu. Ministarstvo za državnu upravu je bilo zaduženo za obuku komunalne policije, a građani na njen rad imaju velike pritužbe. Zato smo odlučili da ih edukujemo da je neoophodno da budu servis građana, rekla je Brnabić.

Obuka će, kako je najavila, početi u januaru.

U prosveti se, dodaje, radi na novoj mreži škola koja će, kako kaže, doneti velike promene u ovoj oblasti, a nastavlja se započeta reforma javne uprave kroz reogranizaciju poslova i efikasnije upravljanje.

Ona je dodala da će najviše novca iz budžeta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za 2017. godinu otići na otpremnine, novčane nadoknade u procesu racionalizacije, reformu inspekcija.

S. M.

#Ana Brnabić

#Komunalna policija

#Lekar

'