AKTUELNO

Oni koji su digli ruku na policajca, sprečili su ga u pokušaju da obavi svoju dužnost.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da su napadi na policijske službenike, koji obavljaju jedan od najtežih poslova u Srbiji i brinu o bezbednosti građana, nedopustivi su i zato je neophodno da se oštrijom kaznenom politikom ovaj problem konačno reši.

-Niko nema pravo da fizički i verbalno napada policajce koji se staraju da nam deca u školskim dvorištima budu bezbedna, zaštićena od narkodilera i svih drugih opasnosti koje prete. Ministarstvo unutrašnjih poslova zaštitiće svoje zaposlene i neće dozvoliti da, oni koji su digli ruku na policajca i sprečili ga da obavi svoju dužnost, prođu nekažnjeno - naveo je Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Epilog napada na policijske službenike, kaže Stefanović, u najvećem broju slučajeva je uslovna osuda.

-Ovakvom blagom kaznenom politikom šalje se loša poruka i veliki broj onih koji su jednom počinili ovo krivično delo ne prezaju da to ponove. Policija se efikasno i snažno bori protiv svih vidova kriminala i pripadnici MUP-a, često rizikujući svoje živote, pružaju svoj maksimum kako bi zaštitili građane - naveo je Stefanović, a povodom nedavnog napada na školskog policajca u Vinči.

Ministar kaže da će zato sa ministarskom pravde Nelom Kuburović razgovarati o modalitetima poosstravanja kaznene politike za krivična dela napada na službeno lice.

-Uvek ćemo brzo i efikasno reagovati i zaštititi pripadnike policije i tražiti od tužilaštva maksimalne kazne. Srbija je zemlja koja se stara o policijskim službenicima i neće dozvoliti da oni budu glineni golubovi i meta napada - poručio je Stefanović.

Č.N.

#Napad

#Nebojša Stefanović

#Policija

'