AKTUELNO

Nakon što udahnete poslednji udah, vaše telo počinje da se menja na veoma čudne i zanimljive načine. Da vidimo kakve.

Vaša koža menja boju

Vaša koža će promeniti boju i nastaviti da se menja nakon smrti. Na mestima gde se krv skuplja, koža postaje ljubičasto-crvena. Ako osoba umre od trovanja ugljen-monoksidom, krv postaje višnje crvena. Žrtve trovanja vodonik-sulfidom mogu postati zelene.

Telo može da proizvodi određene zvukove

Svaki vazduh koji ostane u vašem telu usled reanimacije ili gas koji oslobađaju bakterije može izazvati vibriranje vaših glasnih žica. Mogu se pojaviti zvuci slični stenjanju ili škripi. Patolozi na ovom sajtu ističu da se to retko dešava.

Vaše bore će izbledeti

Očigledno je smrt ultimativni botoks. Kada umremo, svi naši mišići gube napetost, zbog čega se sve bore izglađuju.

Čini se da kosa i nokti nastavljaju da rastu

Verovatno ste čuli da vaša kosa i nokti nastavljaju da rastu nakon vaše smrti, ali to nije tačno. Ovo očigledno produženje kose i noktiju je posledica sušenja vlasišta i kože ekstremiteta, ostavljajući više kose i noktiju izloženim ispod uvučenih tkiva.

Foto: Burst

Gasovi se oslobađaju

Kada bakterije u vašem telu počnu da razgrađuju vaš sistem za varenje, vaše telo može da ispusti prljav vazduh kroz bilo koji otvor, uključujući i vaša usta!

Vaše telo će se postepeno hladiti

Potrebno je neko vreme, ali vaše telo će se ohladiti, prema nekim izveštajima, za 1,5 stepeni Celzijusa na sat, 20 do 30 sati dok ne dostignete sobnu temperaturu.

Vaše telo će početi da emituje neprijatan miris

Nažalost, nakon smrti nećete mirisati najbolje što možete, a to se može brzo dogoditi. Posle dva do tri dana, vaši unutrašnji organi počinju da se razgrađuju i proizvode dve hemikalije, putrescin i kadaverin, što može izazvati ogroman smrad.

Neki delovi će živeti duže

Dok neki delovi tela brzo umiru, drugi mogu da žive nekoliko sati nakon smrti.

Vaše telo će bukvalno početi da jede samo sebe

Kako vaše ćelije počnu da se razgrađuju, enzimi i bakterije u vašem telu ih vare - proces koji može da počne brzo, u zavisnosti od toga šta je izazvalo vašu smrt. Kada umrete od sepse, teške bakterijske infekcije svih telesnih sistema, truljenje je veoma brzo jer su se bakterije koje razgrađuju vaša tkiva nakon smrti već proširile na svaki kutak vašeg tela.

Da biste videli sadržaj sa društvenih mreža, omogućite kolačiće društvenih mreža.

Autor: