AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije sa početkom od 20:15. Nominalni domaćin traži put ka duploj kruni, nakon obezbeđene titule u prvenstvu, dok bi Novosađani osim pehara želeli i siguran plasman u grupnu fazu evro-kupova.

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA  2:0 (1:0)

Tok meča:

Drugo poluvreme:

Devet minuta nadoknade!

90. minut - velika prilika za Kataija, ali je bio neprecizan!

88. minut - Još jedan prekid, ubačena je baklja ispred Omrija Glazera i novi prekid u Loznici!

82. minut - Treći poništen gol za Zvezdu! Strelac je bio Endiaj, ali je nakon intervencije VAR sobe ponovo dosuđen ofsajd!

74. minut - Milojević pravi dvostruku izmenu. Katai umesto Stamenića, Kanga menja Bukarija.

73. minut - Pritisak Vojvodine koja je krenula na sve ili ništa. Šutirao je još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović, ali je njegov udarac lako ukrotio Glazer!

70. minut - Velika prilika za Vojvodinu. Mladi Andrija Radulović je bio sam kao duh ispred Glazera, ali je sa pet metara prebacio GOL! Umalo da bivši igrač crveno-belih vrati nadu svom timu samo nekoliko minuta nakon ulaska!

66. minut - GOOOOL! Ivanić je šutirao, ali je blokiran, pa crveno-beli imaju novi korner! Hvang je centrirao , a Spajić postiže GOL glavom! Pre samo nekoliko minuta je bio na zemlji, nokautiran od strane golmana Vojvodine, ali je stameni defanzivac pokazao koliko je čvrst, najbolje se snašao i doneo prednost svom timu!

61. minut - Još jedan poništen gol za Zvezdu! Hvang je sjajno uposlio Endiaja koji je istrčao kontru. Špic Zvezde je odložio loptu Hvangu koji je šutirao, a lopta se odbila od defanzivca Vojvodine i došla do Bukarija koji postiže gol, ali je isti poništen zbog nedozvoljene pozicije!

60. minut - Prvi korner za Zvezdu posle sat vremena igre! Hvang je centrirao, lopta je stigla do Dragovića, ali bez opasnosti po Carevića!

58. minut - Vratio se stameni defanzivac crveno-belih! Prava "muška" utakmica u Loznici!

57. minut - Nastavljen je susret, Spajić je van terena! Videćemo može li da nastavi meč!

54. minut - Strašan sudar u kaznenom prostoru Vojvodine. Spajić i Carević su se sudarili i ostali da leže. Stiće se utisak da je pri ispucavanju lopte Carević pesnicom pogodio u glavu defanzivca Zvezde!

Foto: Pink.rs

50. minut - Pridigao se golman Vojvodine, igrači su pomogli redarskim službama da uklone papire, a uskoro se očekuje nastavak meča. Zvanični spiker je upozorio da će tribina biti ispražnjena ukoliko se nešto slično ponovi!

45. minut - Počelo je drugo poluvreme u Loznici! Samo što je startovao drugi deo igre, odmah prekid. Stotine rolni papira je uletelo na teren, tačnije u peterac Vojvodine. Golman Novosađana Carević je pogođen rolnom u glavu i ostao je da leži. Ušla je i lekarska služba!

Prvo poluvreme:

50. minut - Prvi korner za Vojvodinu, centrirao je Seri, a Glazer je rutinski intervenisao! KRAJ prvog dela igre!

47. minut - Ogromna prilika za Serija, šutirao je snažno sa 20 metara od gola Crvene zvezde, ali je bio za malo neprecizan!

Dugo je trajala pauza oko gledanja VAR-a, poluvreme je produženo za pet min, ali će se igrati sigurno još toliko.

40. minut - Šerif Endiaj je na asistenciju Rodića Matirao Carevića. Gol je poništen! Sudija Ilić je gledao VAR, a na kraju je dosušena nedozvoljena pozicija! Endiaj je nakon proslave gola dobio đuti karton, ali uzalud!

37. minut - GOOOL, Mirko Ivanić donosi prednost Crvenoj zvezdi! Najbolji igrač Zvezde danas se odlično snašao u šesnaestercu Novosašana i bez problema je, iz okreta, matirao Carevića. Ovo je njegov prvi gol u Kupu ove sezone, ali najbitniji!

35. minut - Kakva šansa za Mihajla Ivanovića, izašao je sam pred Glazera, ali je promašio gol sa tri metra! Najbolja prilika na meču!

33. minut - Dobra prilika za Vojvodinu, Vukanović je imao minijaturu u kaznenom prostoru Zvezde, ali je njegov udarac izblokiran!

Foto: Pink.rs

29. minut - Prve čarke na terenu, Crnomarković i Endiaj u klinču. Defanzivac Vojvodine je davio napadača Crvene zvezde i zaradio je žuti karton!

23. minut - Nova prilika za Zvezdu, dugo je vukao loptu Ivanić, odložio je za Hvanga koji je nezgodno šutirao, ali je Carević bio siguran!

19. minut - Žuti karton za Marka Stamenića, oštro je startovao na Aleksu Vukanovića i zasluženo dobio javnu opomenu.

17. minut - Igra se na polovini Vojvodine koja se brani. Zvezda napada uglavnom preko levog boka, ali za sada defanziva Novosađana odoleva. Videćemo koliko mogu da izdrže.

Video: Pink.rs

13. minut - Najbolja šansa za Zvezdu, Bukari je izašao sam ispred Carevića, ali se obrukao šutiravši pored gola!

12. minut - Nova prilika za Zvezdu, Olajinka je probio po levom boku, Stamenić se ubacio iz drugog plana, ali njegov šut nije bio precizan!

9. minut - Još jedna šansa za Zvezdu, glavni akter ponovo Mirko Ivanić koji je izašao pred golmana gostiju, ali nije bio precizan! Veliki pritisak crveno-belih!

7. minut - Odlična šansa za Zvezdu, Ivanić je probio po levom boku, ubacio je loptu u šesnaesterac, Stamenić je preskočio, a Bukari šutirao, ali neprecizno. Utakmica sa puno ritma na startu!

Mali prekid, čeka se da se rasčisti dim.

3. minut - Velika šansa za Vojvodinu, Vukanović je izašao sam ispred Glazera koji je fantastično reagovao!

1. minut - Počela je utakmica. Imala je Zvezda opasan napad preko Ivanića, ali bez realizacije!

Foto: Pink.rs

Trener crveno-belih je na klupi ostavio Gelora Kangu.

Crvena zvezda - Vojvodina

Sastavi:

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić – Stamenić, Hvang, Ivanić – Olajinka, Bukari, Šerif

Vojvodina: Carević – Lazarević, Korać, Crnomarković, Đorđević – Petrović, Zukić, Savićević, Seri – Vukanović, Ivanović

Delije ušle na stadion i pozvale na proslavu titule.

Igrači se zagrevaju pre početka duela.

Firmaši stigli na Lagator i prozivaju Delije.

Pre meča:

Crveno-beli su rasterećeno dočekali poslednjih nekoliko rundi u Superligi Srbije, što je samo potvrđeno sastavom koji je Vladan Milojević izveo u Kruševcu pre nekoliko dana. Klinci su dobili šansu kako bi prvotimci spremno dočekali dvoboj u Kupu, pre odlaska na letnju pauzu.

Naravno, pred ekipom je i poslednje kolo Superlige, ali taj meč neće imati veliki značaj za njih, a potencijalno ni za Vojvodinu. Za Novosađane to važi samo ako osvoje pehar, jer bi onda zasigurno igrali plej-of za Ligu Evrope i u džepu bi imali Ligu konferencije. Zato je iz njihovog ugla ovaj okršaj potencijalno malo bitniji, ako se to moće reći za susrete koji kao ulog imaju istoriju.

U poslednjem okršaju dva tima u Novom Sadu nije bilo pobednika ni golova i to je jedini meč koji Zvezda nije dobila od poslednjih petnaest koje su odigrali. Zato izabranici Vladana Milojevića moraju biti na oprezu.

Voša je trenutno u prvenstvu na mestu broj pet, pa im takođe i zbog toga gori pod nogama, ali je jasno da će nominalni domaćin ovog duela napasti 28. trofej Kupa. Novosađani su trofej podizali dva puta, poslednji put 2020, dok je Zvezda tri puta uzastopno dolazila do pehara.