AKTUELNO

Sa samo pet dana pre početka Evropskog prvenstva u fudbalu, selektor Francuske, Didije Dešam, suočava se sa izazovom zbog povrede Kilijana Embapea. Napadač Trikolora doživeo je povredu leđa pred poslednju prijateljsku utakmicu protiv Kanade. Embape se požalio na povredu i tokom meča sa Luksemburgom, a njegovo učešće na Evropskom prvenstvu sada je pod znakom pitanja.

Embape je propustio trening pred meč sa Kanadom zbog povrede leđa koja se pogoršala tokom meča sa Luksemburgom. Stepen povrede, koja je posebno zabrinula navijače s obzirom na blizinu početka EURA, biće utvrđen posle detaljnih pregleda. Zanimljivo je da je ova povreda usledila nakon Embapeovog nedavnog prelaska u redove Real Madrida.

Iako se trenutno suočava sa ovim izazovom, Francuska se priprema za Evropsko prvenstvo u grupi sa Austrijom, Poljskom i Holandijom. Njihova poslednja pripremna utakmica protiv Kanade zakazana je za 21.15 časova, a očekuje se da će Dešam iskoristiti priliku da pruži šansu drugim igračima kako bi pronašao najbolju formaciju pred početak takmičenja.

Foto: Tanjug AP/Natacha Pisarenko

Ostaje da se vidi kako će se situacija sa povredom Kilijana Embapea razvijati u narednim danima i da li će uspeti da se oporavi do početka Evropskog prvenstva. Navijači širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju nove informacije o zdravstvenom stanju jednog od najtalentovanijih fudbalera današnjice.