AKTUELNO

Fudbaleri Italije su trijumfalno započeli odbranu titule na Evropskom prvenstvu pobedom nad Albanijom u Dortmundu rezultatom 2:1 (2:1).

Strelci su bili Bastoni u 11. minutu i Barela pet minuta kasnije.

Počelo je pravim šokom, Albanija je povela posle samo 22 sekunde utakmice. Dimarko je loše izveo aut, lopta je došla do Bajramija koji je savladao Donarumu. Ovo je bio najbrži gol u istoriji na prvenstvima Evrope.

Foto: Tanjug AP/Alessandra Tarantino

Na krilima uvodnog gola Albanci su napali, ali čim se Spaletijeva četa oslobodila pristiska gledali smo samo jednu reprezentaciju na terenu. Italijani su u potpunosti kontrolisali meč, a da su Skamaka i Fratezi bili malo prisebniji u stopostotnim prilikama, Albanci bi doživeli potpunu katastrofu.

Znatno je opao ritam u drugom poluvremenu, ali su Italijani preko Kjeze bili opasniji rival i mogli su do još nekog gola.

Albanija je umalo stigla do šokantnog boda, Manaj je u 90. minutu izašao sam ispred Donarume, ali mu je golam PSŽ-a odbranio udarac.

Italija se ovom pobedom pridružila Španiji na čelu Grupe B, obe reprezentacije imaju po 3 boda, dok su Hrvatska i Albanija na začelju bez osvojenih bodova.

Autor: Marija Radić