AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Engleske na otvaranju Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Rezultatom 1:0 Orlovi su započeli svoje prvo učešće na šampionatima starog kontinenta posle 24 godine, kada je Srbija bila deo bivše zemlje.

Čekali smo više od dve decenije na učešće, a Evropa utakmicu kakva je bila prva u grupi C nije videla 44 godine.

Legendarni fudbaler Crvene Zvezde Stanislav Karasi je, komentarišući sinoćnu utakmicu Srbije i Engleske na Evropskom prvenstvu istakao da je Srbija bila u strahu u prvom poluvremenu.

- Moramo da pohvalimo drugo poluvreme, ali, mora da se da gol. Mora da se napravi šansa. Šutneš tek u osamdesetom minutu na gol... - rekao je Karasi.

Foto: TV Pink Printscreen

Sve ostalo je bilo ispod nivoa, naveo je legendarni fudbaler.

- Očekivao sam da će Piksi da napravi neke izmene. On hoće da se dokaže na neki drugi način, oni kad su izašli, uplašili su se, imali su loša dodavanja - rekao je Karasi.

Doskorašnji fudbalski sudija Raka Đurović kaže da rezultat diktira kvalitet igre.

- Nemačka i Škotska su primer... Imate nepovoljan rezultat i pokažete više agresije. Tako su igrali Italijane protiv Albanije. Ja sa ove distance tako vidim. Ne treba sada paničiti zbog prvog poluvremena, niti glorifikovati igru zbog drugog poluvremena - naveo je Đurović.

Kako kaže, kada bi se bodovi davali po poluvremenima, onda u redu, ali ovako, dodaje Đurović, nema poente komentarisati ga.

Govoreći o situaciji kada je mogao biti dosuđen penal, Đurović kaže da je imalo elemenata.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinar Dejan Anđus ističe da smo došli u situaciju gde idemo iz euforije u euforiju.

- Svi su mislili da ćemo da dobijemo plus 6. Ja sam rekao, nije svaki dan badnji dan. Ja sam rekao da će biti 1:1. Eto, omašio sam za gol - rekao je Anđus.

Kako Anđus kaže, ništa nije izgubljeno, ovaj rezultat je sada nula prema nula.

Autor: Dubravka Bošković