AKTUELNO

Ministri u Vladama Republike Srbije i Republike Srpske Đorđe Milićević i Zlatan Klokić danas su, zajedno sa mališanima iz FK „Crvena Zvezda“ Beograd i FK „Ljubić“ Prnjavor, u prepunom Domu Kulture u Prnjavoru gledali prenos utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu Srbija – Slovenija.

Dvojica ministara organizovali su zajedničko gledanje utakmice, a potom i revijalni meč omladinaca „Crvene Zvezde“ i „Ljubića“ kako bi u duhu nedavno usvojene Deklaracije na Svesrpskom saboru povezali mlade iz Srbije i Republike Srpske i dodatno negovali duh jedinstva i patriotizma.

Foto: Foto: Dušan Veljović

- Važno je da naša deca iz Srbije upoznaju Srpsku, i da se deca iz Srpske druže sa vršnjacima iz Srbije. Da grade prijateljstva koja će trajati i koja će tek jačati. Najvažnija poruka danas iz Prnjavora je da sva naša deca, gde god živela, imaju jedan zajednički imenitelj, a to je Srbija, Verujem da će mnogi mališani koji su danas ovde jednog dana igrati i za srpsku reprezentaciju. Jedinstveni gde god bili – istakao je ministar Milićević.

Ministar Zlatan Klokić istakao je da građani Republike Srpske sa velikim žarom prate sva sportska takmičenja na kojima učestvuje Srbija, kao i da su brojni reprezentativci Srbije u različitim sportovima upravo poreklom iz Republike Srpske.

Autor: Marija Radić