AKTUELNO

Užasne vesti dolaze iz Francuske. Fudbaler Lila Nabil Bentaleb doživeo je srčani udar zbog čega je operisan i ugrađen mu je pejsmejker.

Prvobitna informacija da je 29-godišnji Bentaleb samo osetio slabost pokazala se kao laž, pošto je završio u bolnici i čak upao u veštačku komu zbog operacije, prenosi francuski RMC.

Alžirac je doživeo srčani zastoj, korišćen je i defibrilator, da bi mu hirurškim zahvatom ubačen pejsmejker.

Informacije Radio Monte Karla izazvale su pometnju, toliko da je Lil morao da se oglasi.

– Poštovanje za Nabila Bentaleba i njegove voljene. Lil je šokiran i iznenađen što ovakve stvari izlaze u javnost – saopštili su iz Lila i pozvali na sve da pokažu strpljenje i umerenost zbog osetljivih pitanja.

Bentalebu se desilo isto što i Kristijanu Eriksenu na prošlom EURO kada je kolabirao na terenu, ugrađen mu je defibribilator kao i Bentalebu za istu stvar, da bi se čudesno vratio na teren i zaigrao na najvećoj sceni.

Sada ga gledamo na EURO u dresu Danske, ali trebalo bi sačekati još kakav će slučaj biti sa Bentalebom. Francuski mediji javljaju da još uvek ne može ništa da se prognozira.

Bentaleb je prošle godine stigao iz Anžea u Lil, a pre toga je igrao za Njukasl, Šalke i Totenhem. Takođe, ima čak 52 utakmice za selekciju Alžira i pet golova.

Autor: Iva Besarabić