AKTUELNO

Naši fudbaleri su nako debakla na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, sleteli iz Minhena u Beograda u sredu, a prvi se obratio Dragan Stojković Piksi. On je istakao da su fudbaleri dali sve od sebe, ali u nijanse odlučivale. Na pitanje da li će dati ostavku, odgovorio je da to nije samo njegova stvar.

Samo dan nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva, četiri reprezentativca Srbije, Tadić, Mitrović, Milinković-Savić i Radonjić su izjavila da više neće igrati za našu zemlju dokle god Piksi bude selektor.

Foto: TV Pink Printscreen

Petar Puača, bivši fudbaler i analitičar, u Novom Jutru sa Jovanom Jeremić je istakao da nakon ovog neuspeha, Dragan Stojković Piksi mora da podnese ostavku.

Ja sam mislim u jedan posto fudbalera ili analitičara koji je pre Evropskog prvenstva rekao da nećemo proći grupnu fazu. Znao sam da mi sa Piksijem ne možemo daleko.On je od najboljih fudbalera svih vremena, to je sa jedne strane, a sa druge je jedan solidan trener. Mi nije trebalo ni da idemo na Svetsko prvenstvo, to je bila čista sreća što Ronaldu nije bio priznat gol -rekao je Puača i dodao:
Naša grupa je bila jedna od najlakših. Odigrali smo katastrofa, a Piksi izađe na televiziju kaže da je zadovoljan. Hrvatski trener Dalić koji je njihov najtrofejniji trener je došao i rekao da je to njegov neuspeh i preuzeo je svu krivicu na sebe. Piksi ako ima imalo morala u sebi, podneće ostavku -rekao je Puača.

Foto: TV Pink Printscreen

Vladimir Gavrilović Gavra, fudbalski analitičar, smatra da naša reprezentacija nema kvalitet za velika takmičenja.

Svima je jasno da mi nemamo kvalitet za velika takmičenja. Odlazak i na Svetsko i na Evropsko prvenstvo je bio na nivou slučajnosti. Treba imati veliko poštovanje za Piksija kao igrača, ali mislim da kao trener ne pokazuje ni blizu takav potencijal. Nije uspeo da nam dokaže da ove igrače može da dovede dalje od kvalifikacija. Način na koji će on otići treba videti, ali ta odluka ne bi morala da zavisi od novca -rekao je Gavrilović Gavra i dodao:
Treba nam jedan reset i krenuti graditi sve od nula -rekao je Gavrilović Gavra.

Foto: TV Pink Printscreen

Nenad Čokovan, novinar televizije Pink, smatra da jedino neki stranac od autoriteta može da bude selektor Srbije.

Nama treba neki stranac od autoriteta, neko ko je već postigao neki uspeh. Oni postavljaju svoje uslove unapred i neće da razgovaraju ni sa kim. Mi smo imali domaćeg trenera Slavoljuba Muslina, koje odveo našu reprezentaciju na Svetsko prvenstvo, imao odličnu igru, ali je bio smenjen jer nije mogao da se izbori sa hijenama. Dokle god je tako nešto ukorenjeno, mi nećemo moći da dajemo maksimum na prvenstvima -rekao je Čokovan i dodao:

Autor: Iva Besarabić