AKTUELNO

Zbog toga se kasnilo 53 minuta.

U dramatičnom okršaju između Danske i Nemačke na Euro 2024, utakmica je u jednom trenutku prekinuta zbog nezapamćenih vremenskih nepogoda, ali, ot nije bilo sve, pošto je maskirano lice, koje nije bilo pripadnik policijskih snaga, bilo na krovu stadiona i izazvalo veliku paniku.

Naime, kako prenosi Bild, policijska akcija odvijala se na velikim visinama, a u jednom momentu korišćen je u helikopter. Skoro sat vremena policiji je bilo potrebno da uhvati maskiranog muškarca koji se za vreme utakmice Nemačke i Danske popeo na konstrukciju krova stadiona u Dortmundu.

Prema navodima policije, 21-godišnjak iz Oznabrikapopeo se na krov stadiona u 22:27 sati i odbio sići. Motivi njegovog čina još uvek nisu poznati, kao i da li je imao nameru da ugrozi bezbednost ljudi na stadionu.

Policijska akcija, uzrokovala je kašnjenje početka drugog poluvremena. Sudija Mihael Oliver je jasno ukazao na krov stadiona dok je razgovarao sa kapitenima Gundoganom i Kasperom Šmajhelom. Tek nakon završetka utakmice, tačno 57 minuta nakon što je maskirani muškarac primećen na neovlaštenom mestu, naoružani policajci su ga uhitili.

- Nemačka policija je sada uhapsila muškarca. U nijednom trenutku nije bilo opasnosti za druge ljude. Još uvek ne možemo dati informacije o identitetu muškarca niti njegovim motivima - izjavila je nemačka policija u nedelju uveče.

Autor: Iva Besarabić