AKTUELNO

Na Novom Beogradu, jutros oko 2 sata, dva nasilnika su automobilom Audi A6 blokirali, izgurali sa puta i zaustavili BMW X3 koji je vozio fudbaler Fiorentine Aleksa Terzić (20).

Nakon što su zaustavili Terzićev automobil dva napadača su izašla iz svog automobila i pretukla Terzića.

U jednom trenutku pokušali su mladog fudbalera da ubace u gepek vozila. Međutim, Terzić je uspeo pešice da pobegne i završio je u bolnici. Lekari su konstatovali da je zadobio teške telesne povrede.

Napadači su otišli sa Novog Beograda na auto-put u pravcu Niša, a jedan od njih odvezao je fudbalerov BMW.

Foto: Instagram.com/aleksa_terzic93

Taj džip je pronađen, napušten pored auto puta kod skretanja za Lastu. Ubrzo su do tog BMW-a svojim automobilom došla četiri muškarca sa kriminalnim dosijeima.

Oni su pokušali da pobegnu kada su ugledali policiju pored tog vozila. Identifikovani su i saučesnici koji su uhapšeni, a oni su poznati policiji po kriminalnim delima. Za još jednim muškarcem se i dalje traga.

Uhapšeni su Nikola S. (1997), Dušanka I. (1998) i Emilija J. (2000) godište. Uhapšeni Nikola zvani Pivce je sitni kriminalac iz Kaluđerice. Ima dosije za razbojništvo, teške telesne povrede, krađu automobila, drogu, oružje, nasilničko ponašanje.

Sa njim su uhapšene i dve devojke Dušanka I. i Emilija N., a traga se za još jednim momkom koji je bio sa njima jutros. Ove dve devojke su sinoć ili preksinoć upoznali, pa su, kako se navodi, hteli da se pokažu kao mangupi. Nije bila planirana ili topovana krađa. Za sada se pretpostavlja da su bahati nasilnici iz čiste obesti napali mladog fudbalera. 

Do sada se došlo do saznanja da je Terziću slomljen nos, ali najverovatnije laka telesna povreda.

Utvrđuju se sve okolnosti slučaja. Istraga je u toku. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se povodom ovog slučaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su N. S. (1997), D. I. (1998) i E. J. (2000) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

Kako je saopštio beogradski MUP, policija je identifikovala još jednu osobu koja se sumnjiči da je učestvovala u izvršenju ovog krivičnog dela, i za njom intenzivno traga.

Sumnja se da su oni jutros, na raskrsnici ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada u Novom Beogradu, oduzeli vozilo marke BMW kojim je upravljao dvadesetogodišnji mladić.

Sumnja se da su oni vozilom marke "audi" preprečili put automobilu kojim je upravljao oštećeni i uz upotrebu fizičke sile oduzeli njegovo vozilo.

Oni su oštećenom zadali više udaraca, a oduzeli su mu i novčanik s novcem i ličnim dokumentima.

Prilikom hapšenja policija je kod N. S. pronašla vozilo "audi" koje su koristili prilikom izvršenja krivičnog dela, kao i novčanik s dokumentima oštećenog.

Policija je pronašla i oduzeto vozilo marke BMW. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Autor: Pink.rs/M.Mijatović

#Aleksa Terzić

#Napad

'