AKTUELNO

Na društvenim mrežama već nekoliko dana kruži apel majke mladića iz Beograda, Nemanje Arsenovića zvanog Arsa, kojem se svaki trag izgubio 11. februara 2023. godine kada se javio sa benzinske stanice u Portugalu. Zabrinuta majka već mesecima traga za svojim sinom, a poslednju informaciju koju je dobila jeste da su se sukobile dve beogradske grupe i da je u tome učestvovao i Arsenović.

Međutim, srpska javnost je za ovog mladića čula dosta ranije i to kada se automobilom zakucao u kuću Svetlane Cece Ražnatović, ali i kada je pucao u noge Nikoli Vaviću.

Majka nestalog mladića je objavila nekoliko snimaka u kojima apelovala na sve koji imaju bilo kakve informacije o njenom sinu da joj to i kažu.

Vapaj majke

- Ja sam majka Nemanje Arsenovića Arse koji je 1986. godište. Moj sin je iz Beograda i nestao je, odnosno, poslednji put se javio 11. februara 2023. godine sa benzinske stanice. Inače, živeo je u Portugalu poslednjih godinu, dve dana. On se od tada ne javlja, evo već druga godina. Ja sam se u svojoj zemlji obratila svima i pisala sam svim državama tražeći pomoć, ali ništa nisam dobila - kazala je ona i dodala:

- Jedino što sam dobila iz Portugala zvanično je da je bio sukob između dve beogradske grupe u kojoj je u jednoj grupi učestvovao navodno moj sin i da oni sumnjaju na neki loš ishod, ali ništa zvanično. Još je istraga u toku. Ja snimam ovaj video iz nemoći, da bih zamolila ljude da mi se jave, koje god informacije imaju o mom detetu, šta god da je. Ja bih vam bila beskrajno zahvalna i molim vas da ako bilo šta saznate da mi pišete - rekla je ona na jednom snimku.

U drugom je dodala da je svesna da njen sin "nije bio cveće".

- On je moj sin i moje dete. Nije bio ni najgori. Meni treba samo istina. Samo da dođem do svog deteta, šta god da je u pitanju. Kao majci mi treba istina, gde je moj sin i šta mu se desilo. Hoću istinu i da pronađem moje dete. Patika njegova ako je ostala, hoću da je pronađem - ispričala je ona.

Foto: mup

Nemanja Arsenović zvani Arsa bio je jedan od viđenijih navijač Crvene zvezde.

Kako je "Blic" pisao, krivični dosije je počeo da puni još sa 14 godina. Od 2000. do 2006. godine, za nepunih šest godina, Arsenoviću je napisano čak 14 krivičnih prijava. Mahom zbog nasilničkog ponašanja, ali i napada na službeno lice. Takođe, 2006. godine je bio osumnjičen i za teško ubistvo.

Arsenoviću je suđeno zbog ubistva Dejana Divića (30) i ranjavanje njegovog brata Nebojše koje se dogodilo 14. decembra 2006. godine. On je prvostepenom presudom osuđen na deset godina zatvora, dok su njegovi saradnici Ilija Vilotić, Branimir Matić i Aleknsadar Miljić dobili po deset, odnosno 11 i sedam godina zatvora. Presudom Apelacionog suda u aprilu 2013. godine, kazne su im delimično smanjenje, pa je Arsenović umesto deset dobio sedam godina zatvora.

Kako je "Blic" tada pisao, a prema našim nezvaničnim saznanjima, ova presuda je ukinuta jer mu je suđeno dok je bio u bekstvu. Na ponovljenom suđenju, Arsenović je oslobođen krivice.

Sarađivao sa Belivukovom žrtvom

Arsenović je hapšen i zbog pucnjave ispred jednog poznatog prestoničkog kluba. On je, kako se tada sumnjalo, pucao u noge Nikoli, jednom od trojice braće Vavić, koji je navijač Partizana.

Foto: Društvene mreže/Privatna arhiva

Najpre je bio sumnjičen za pokušaj ubistva, a ona je Arsenoviću optužnica preinačena u nanošenje teških telesnih povreda.

U društvu sa Arsenovićem bio je tada pokojni Lazar Vukićević, takođe navijač Crvene zvezde.

Pokojni Vukićević je bio neprijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i preživeo je pokušaj atentata kada je podmetnut eksploziv pod njegov "porše“. Ipak, Vukićevića su na prevaru namamili u u kuću strave u Ritopeku, gde je mučen i na kraju likvidiran.

U ovom trenutku nije poznato da li je osuđen za to.

Dilovanje u dvorištu osnovne škole
Presuda na deset meseci zatvora bila je rezultat hapšenja iz 2005. godine, kada je Arsenović uhapšen zajedno sa Draženom Dragašem Lurčom, jednim od vođa Zvezdine navijačke grupe. Kako je "Blic" tada pisao, oni su dilovali marihuanu u dvorištu jedne osnovne škole na Vračaru.

Osim toga, Arsenović je hapšen i sa Ivanom Bogdanovim, poznatijim pod nadimcima Ica i Zver, takođe jednim od vođa navijača Zvezde i to zbog nasilja na fudbalskim utakmica. Za to delo, kako je "Blic" pisao, nije osuđen.

On je hapšen i zbog međusobne tuče "delija" na 158. "večitom derbiju".

Foto: Društvene mreže/Privatna arhiva

Kolima na Cecinu kuću

Pokušaj upada u vilu pevačice Svetlane Cece Ražnatović u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu dogodio se 2018. godine.

Na jednom od snimaka koji je “Blic” ekskluzivno objavio na svom portalu, jasno se vidi kako se napad na njen posed odigrao. Naime, na snimku se vidi kako automobili naizmenično, iz pravca Dedinja ka Autokomandi naglo staju ispred Cecine kuće, zatim skreću desno na trotoar, gde udaraju u vrata pevačicine kuće.

- Na uviđaju je konstatovano da su preko deset puta udarili u kuću folk zvezde, prilikom čega su oštećeni fasada, stubovi i polupano je staklo na vratima - rekao je tada za "Blic" izvor iz istrage.

Automobili su nakon napada nestali u pravcu Autokomande. Policija je preuzela snimke video-nadzora iz pevačicine kuće na osnovu kojih je i identifikovala Senada Mahmuta i Nemanju Arsenovića.