AKTUELNO

Bivši reprezentativac Srbije i fudbaler Novog Pazara, Adem Ljajić, našao se u središtu skandala rano jutros. Po ulasku u recepciju hotela "Holidej IN" u alkoholisanom stanju, fizički je napao recepcionera, uhvativši ga za kragnu i preteći mu batinama.

Adem Ljajić (33) je sa još jednim NN licem ušao u hotel u vidno alkoholisanom stanju, hteli su da uđu u bar ali im je recepcioner rekao da isti ne radi. Adem je nakon toga ušao u šank, vređao ga i pretio i uhvatio za revere, dok je NN lice takođe vređalo i pretilo.

Kako je pisao, prilikom obavljanja razgovora sa policijom Adem Ljajić je odbio da da ličnu kartu na uvid, vređao je i pretio policiji, iz kog razloga je doveden u PS.

Za vreme dovođenja pretio je patroli da ih je video i da će ga zapamtiti, a po dolasku u PS pretio je rečima "Sve ću vas pobiti kao paščad".

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je izdalo nalog za podnošenje prijave protiv Adema Ljajića, što je potvrđeno i zvaničnim saopštenjem iz tužilaštva. Policija će preduzeti korake za krivično gonjenje fudbalera.

Koja kazna zatvora mu preti?

Ukoliko je prethodno osuđivan, mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom od šest meseci do dve godine. Takođe, postoji mogućnost uslovnog otpusta ukoliko nema ranijih krivičnih presuda.

- Adem Ljajić je izvršio krivično delo Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23. Zakona o javnom redu i mira koje je izvršio dana 18.05.2024. godine u ranim jutarnjim časovima na Novom Beogradu. Po prijavi građanina o remećenju javnog reda i mira, policijski službenici su izašli na mesto događaja i zatekli A. Lj. kako vređa policijske službenike i ometao ih u izvršavanju službenih radnji. Alkometrom je utvrđeno da okrivljeni ima 2,2 promila alkohola u krvi, a okrivljeni će na sve okolnosti izvršenja krivičnog dela biti saslušan u redovnom postupku - navodi se u saopštenju.

Autor: