AKTUELNO

Suđenje samozvanom profesoru glume, Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale časove glume, danas bi trebalo da se nastavi pred Višim sudom u Beogradu.

Aleksić je u Sud stigao oko 10.15 sati u pratnji advokata.

Sa Aleksićem je došao i Dušan Dule Savić.

Podsetimo, predsednik Višeg suda u Beogradu, Dragan Milošević, ranije je naveo da je od ukupno 23 glavna pretresa u predmetu protiv Aleksića 15 održano, a 8 odloženo ili otkazano.

- Od pomenutih 8 neodržanih glavnih pretresa čak 6 nije održano zbog bolesti okrivljenog, 1 zbog štrajka advokata i samo 1 zbog sprečenosti suda. Glavni pretresi se zakazuju jednom mesečno, osim u periodima godišnjih odmora. Dakle i brže od dinamike predviđene zakonom za okrivljenog koji se nalazi na slobodi - naveo je sudija Milošević.

Suđenje može da prati iz sudnice

Sudsko veće je zbog Aleksićevih učestalih odlaganja ročišta uz opravdanje da je samozvani profesor lošeg zdravlja zatražilo da se lekarskim veštačenjem optuženog Aleksića utvrdi njegova procesna sposobnost.

Prema pisanju medija, u pomenutom veštačenju navodi se da je Aleksić procesno sposoban te i da može da prati suđenje osim u jednoj situaciji - kada prima terapiju za maligno oboljenje.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao "Blic", tim veštaka i lekara utvrdio je tokom veštačenja Aleksića da nije bilo nikakvog oboljenja koje bi uticalo na njegovo zdravlje u stepenu koje podrazumeva i isključivanje njegove sposobnosti da prati suđenja.

- Lekari su naveli da te bolesti mogu da se uspešno kontrolišu i omoguće Aleksiću da prisustvuje glavnom pretresu - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Svedočenje Milene Radulović

Podsetimo, poslednja od oštećenih devojaka koja je svedočila jeste Milena Radulović.

Ona je iznela da ju je samozvani učitelj glume silovao, a potom je svoje svedočenje završila odgovarajući na pitanja koja joj je postavljao optuženi.

Ovako je teklo ispitivanje:

Aleksić: Da li sam ja vas pozvao ili nagovarao u dramski studio?

Milena: Ne, sama sam.

Aleksić: Da li sam vas terao?

Milena: Odgovorila sam već.

Tu je Aleksić glasno ponovio pitanje dva puta i zacrveneo se.

Aleksić: Jesam li vam objasnio da možete da napustite studio bilo kada?

Milena: Da, pre nego što ste počeli da me silujete. Posle ste pretili. Znala sam da ću snositi posledice jer ste vi to što jeste. Tu gde jeste. Meni niko neće verovati. Bila sam u klopci. Ovo što ste pitali je dok ste bili voljeni predavač, a ne silovatelj i zlostavljač.

Detaljnije o ročištu na kojem je svedočila Milena Radulović pročitajte u odvojenoj vesti.

Autor: