AKTUELNO

David Drobnjak (53), koji je sam došao u tužilaštvo i priznao da je oca Branislava (79) pre osam godina sahranio u kući u kojoj je pokojni čovek živeo, kako Kurir saznaje, dobro je poznat istražiteljima. U Srbiji je, kako otkriva sagovornik Kurira, prvi put osuđivan devedesetih godina, i to za više krivičnih dela.

Prema rečima našeg izvora, on se ranije zvao Dejan Drobnjak, ali je po izlasku iz zatvora u inostranstvu i povratku u Srbiju, promenio ime u David.

- On nije živeo u toj kući u kojoj je sahranio oca u sobi. Dugo uopšte nije bio u Srbiji, jer je bio osuđen u inostranstvu za teška krivična dela. Dobro je poznat i istražiteljima u Srbiji. U Beogradu je protiv njega u toku postupak za krivično delo prinuda, a u Zrenjaninu za ugrožavanje sigurnosti. Sumnjičen je i za krivična dela prevare, uništenja tuđe stvari i druga "blaža" krivična dela - otkriva sagovornik.

Podsetimo, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je juče da je protiv njega zbog toga što je osam godina primao penziju oca, o čijoj smrti nikoga nije obavestilo, pokrenulo protiv njega postupak za prevaru.

- D. D. je naveo i da je zbog te činjenice, da nikome nije prijavio smrt oca, bio u mogućnosti da sve vreme podiže penziju oca, za koje podizanje je imao ovlašćenje od ranije - saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Okrivljeni je, kako se navodi, saslušan od strane dežurnog javnog tužioca zbog krivičnog dela prevara i u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela.

Posle priznanja ovog krivičnog dela, dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sa policijom je obavio uviđaj u kući.

Prema nezvaničnim informacijama, ostaci njegovog oca pronađeni su ispod betonske ploče, u zemlji, u jednoj sobi kuće u kojoj je pokojni otac živeo u Zemunu.

Kako je Kurir pisao, komšije su ispričale da preminulog Branislava nisu videle od oktobra 2016. i da im je njegov sin koji je retko dolazio, rekao da je on u domu.

- Navodno je odlučio da ode da se sam prijavi, jer su iz PIO fonda, koji je nadležan za penzije insistirali da njegov otac donese određenu dokumentaciju i tada je shvatio da će biti otkriveno šta je uradio - navodi izvor.

Inače, sumnja se da je David Drobnjak za osam godina ukupno podigao oko 40.000 evra očeve penzije.

Autor: