AKTUELNO

Kuća porodice Dragijević, u selu Zlot kraj Bora, jutros je bila prazna, dva dana pošto je iz dvomesečnog pritvora pušten Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragujevića, prvoosumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić.

Katanac je zaključan sa spoljne strane, a svetlo ispred kuće ostalo je upaljeno. Komšije iz sela Zlot i dalje govore samo dobro o ovoj porodici, nikako ne mogu da poveruju da se dogodio strašan zločin za koje ih istraga tereti.

Radoslav Dragijević je juče, po izlasku iz pritvora ponovio da ne veruje da je njegov sin ubio Danku. Rekao je da je lošeg zdravlja, da je "jednom nogom u grobu" i da mora da ide kod lekara.

- Dva meseca sam proveo tamo, bilo mi je teško, i sad sam izašao, izgubio sam i sina i ženu, vratio sam se u praznu kuću, niko me nije dočekao. Ne znam šta prvo da uradim, sedim i gledam u zidove i plačem - kroz suze je za Kurir rekao Radoslav.

Foto: TANJUG /VLADIMIR ŠPORČIĆ, Informer

- Ja ne mogu da poverujem, stvarno ne mogu, ali verujte mi više i sam sebi ne mogu da verujem, kako ja da znam šta su moji sinovi radili i da li su umešani? Iskreno da kažem, ja sve mislim da je ovo nameštaljka, neko nam je sve ovo namestio, ali sad je gotovo - kroz plač je govorio Radoslav za Kurir.

Naime, kako nam je objasnio, prvo što mora da uradi jeste da podigne novac koji mu je ostao od sina, kako bi platio sve troškove koje ima, a drugo, kako kaže, mora što pre posetiti lekara zbog zdravstvenih problema koje ima.

Njegove komšije iz Zlota kažu da ga od juče nisu videle, a i sami ne veruju da je Radoslav učestvovao u zločinu, niti pomagao bilo kome.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Podsetimo, Danka Ilić ubijena je 26. marta ove godine. Za taj zločin su osumnjičeni Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, obojica radnici JKP „Vodovod“ Bor, koji su u pritvoru. Radoslav Dragijević (73) uhapšen je 6. aprila zbog sumnje da je pomogao sinu Dejanu da premesti telo devojčice koju je prethodno, po sopstvenom priznanju, udavio rukama.

Kako je Kurir i tada pisao, sa Radoslavom je uhapšen i njegov drugi sin Dalibor (40), koji je samo dan kasnije preminuo u prostorijama PU Bor. Nedugo nakon Daliborove sahrane, preminula je majka braće Dragijević, a suprugu Radoslava Dragijevića, Svetlana, na čijoj su sahrani prisustvovali u pratnji policije i Dejan i Radoslav, a zadržali su se svega pet minuta gde su samo zapalili po sveću.

Autor: