AKTUELNO

Suđenje Zoranu Marjanoviću koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu.

Kako je najavaljeno pred novim sudskim većem iskaze će prvi put dati Zoranov sin iz prvog braka Uroš, brat Miloš i snaja Milica.

Podsetimo oni su bili pozvani i na prethodno suđenje, koje je održano 19. aprila ali se tada nisu pojavili.

Na pitanje sudije upućeno Marjanoviću, zbog čega nisu došli, on je odgovorio da "ne razgovara sa njima o suđenju i da im se kuća renovira pa da ne zna zbog čega nisu došli".

Sudiija je tada, obavezala Marjanovića da ih obavesti da na suđenje zakazano za danas u 11 sati, moraju da dođu.

Video: Pink.rs

Podsetimo, Uroš Marjanović na prvom suđenju posle kog je Zoran Marjanović oglašen krivim i osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo, odbio je da svedoči, na šta po zakonu ima pravo i on do sada nije dao iskaz u postupku.

Prema navodima optužnice Zoran, njegova supruga Jelena i njihova tada trogodišnja ćerka otišli su na nasip jer je Jelena želela da trči. Zoran je navodno ostao sa ćerkom ali su joj ubrzo krenuli u susret. Kako se navodi, iskoristio je poverenje supruge, namamio je da siđe sa nasipa a potom je ubio udarcima u glavu u kanalu, dok je njihova ćerka ostala na nasipu. S druge strane, Marjanović je tokom prvog suđenja izjavio da nije silazio sa nasipa kao i da se nije odvajao od ćerke i da lično misli da je njegovu suprugu ubio psihopata. Na početku ponovljenog suđenja, odbio je da ponovo iznosi odbranu i odgovara na pitanja, već je samo kratko rekao da ostaje pri izjavama koje je ranije dao.

Autor: