AKTUELNO

Nenadu Pagonisu je određeno zadržavanje zbog sumnje za nasilje u porodici.

Nenad Pagonis je pritvoren zbog navodnog nasilja u porodici. Njemu je sinoć, kako pišu mediji, određeno zadržavanje po nalogu dežurnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Prema saznanjima medija, on je navodno pretukao bivšu suprugu koja je zadobila prelom rebara. Navodno, sukobili su se oko treninga njihovog zajedničkog deteta.

Višestruki je svetski i evropski šampion u kik boksu i jedan od najboljih sportista u Srbiji. Rođen je 28. jula 1987. u Novom Sadu. Pagonis je po ocu grčkog porekla.

Godine 2006., kao devetnaestogodišnjak, osvojio je zlatnu medalju na godišnjim balkanskim igrama i zlato na V.A.K.O. Evropskom prvenstvu u Makedoniji. Od 2007. do 2009. godine osvojio je dva svetska prvenstva, dva svetska kupa i još jedno balkansko prvenstvo. U godini 2010. Pagonis je postao profesionalac i Pro osvojio svetsku titulu V.A.K.O.

U dosadašnjoj karijeri Nenad Pagonis je sedam puta bio prvak sveta, tri puta prvak Evrope, a jedini je kik-bokser na svetu koji je uspeo da tri puta bude svetski šampion i tri puta evropski prvak u tri različite težinske kategorije i kao takav je dobitnik priznanja svetske V.A.K.O. federacije, koja je članica Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Osim svoje profesionalne bokserske karijere, osnivač je i vodeći vokal srpskog rok benda Crni Petao.

Autor: